Artikel top billede

Foto: Uffe Weng. (Foto: FOTOJOURNALIST UFFE WENGPhotojournalist Uffe Weng / Uffe Weng)

Opråb: Apple, Nokia, HTC og Samsung har antenne-problemer

En stribe populære smartphones og mobiler opnår uheldige karakterer i ny test af antenner. Der skal lægges pres på producenterne, lyder det fra TDC-topchef Carsten Dilling og Dansk Industri.

Alt for mange smartphones og mobiler har for dårlige antenner, og det irriterer telebranchen, der investerer milliarder i mobil-netværk. 

Problemet er, at kunderne, når deres telefon har svært ved at fange netværket, formentlig ofte bebrejder teleselskabet, selv om det kan være selve mobilen, der har et problem.

Som Computerworld skrev tirsdag, har Aalborg Universitet målt antenne-kvaliteten på 22 forskellige mobiltelefoner og telefonmodeller.

Konklusionen er blandt andet, at der er en forskel på mere end 10 gange i størrelsen af det radiosignal, der kræves for forbindelse med den dårligste i forhold til den bedste telefon.

Slet ingen gode telefoner

Der er ingen af telefonerne i testen, der opnår betegnelsen gode eller meget gode i forhold til antennen.

Der er til gengæld mange telefoner, der får karakteren middel, ligesom mange er under middel og nogle få decideret ringe.

I den sidste gruppe finder vi iPhone 5C, iPhone 5S og Nokia Lumia 925.

"Det er selvfølgelig et stort problem, at antennerne ikke er bedre end det," siger administrerende direktør i TDC, Carsten Dilling, til Computerworld.

Carsten Dilling mener dog, at TDC først og fremmest skal fokusere på det, selskabet selv er herre over.

"Vi skal blive ved med at investere i vores netværk og gøre, hvad vi kan for at levere 110 procent," siger Carsten Dilling, der samtidig tilføjer, at netværksleverandøren Huawei har fået besked på ikke bare at levere netværk, men også at levere netværk, der spiller bedst muligt sammen med telefonerne.

Tom Togsverd, der er direktør i Dansk Industris ITEK, skriver i en mail, at det er godt, at Erhvervsstyrelsen har undersøgt mobilantennerne.

"Mobiltelefonen er et uundværligt værktøj for borgere og virksomheder. Det er i den grad et produktivitetsfremmende arbejdsredskab. Derfor er det godt med fokus på, at flere faktorer har betydning for at teknologien virker, som den skal."

Forslag: Svagheder skal synliggøres

DI bakker derfor også op om et forslag om en EU-mærkningsordning for antenner, så det bliver lettere for forbrugere og virksomheder at gennemskue antennekvaliteten i telefonerne.

"Det nytter ikke noget, at teleselskaberne investerer milliarder af kroner i nettet, hvis telefonernes antenner ikke kan følge med," udtaler Tom Togsverd.

Vigtigt at lægge pres på producenterne

Carsten Dilling, administrerende direktør i TDC, mener først og fremmest, at det er vigtigt, at mobilproducenterne bliver gjort opmærksomme på problemet.

"Jeg tror, det vigtigste er, at der bliver lagt et pres på producenterne for at have fokus på antennerne. Om det så skal være med uvildige rapporter som denne her eller på andre måder, er ikke så afgørende," siger Carsten Dilling.

"Men det må heller ikke blive nogen undskyldning fra vores side. Vi skal fortsætte med at opgradere vores netværk, så vi gør alt, hvad vi kan fra vores side," siger Carsten Dilling til Computerworld.

Læs også:

Kæmpe test af mobilantenner: Sådan klarer din mobil sig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere