Mens USA i stor stil har været i diplomatisk modvind, efter at whistlebloweren Edward Snowden i sommers løftede sløret for omfattende data-indsamling, er amerikanske politikere ikke for fine til at advare mod kinesisk it-spionage.
De seneste løftede øjenbryn og pegefingre kommer fra to amerikanske senatorer, som hejser sikkerhedsflaget, efter at leverandøren af telekommunikationsudstyr Huawei er gået ind i Sydkorea, hvor det kinesiske selskab skal bygge koreanernes LTE/4G-netværk.
De to amerikanske senatorer skriver i et brev til Obama-regeringen, at Huaweis indmarch i Sydkorea rejser 'seriøse spørgsmål og potentielle sikkerhedsbekymringer' for USA.
Årsagen til bekymringen i Sydkorea ligger i, at Sydkorea grænser op til en af USA's største fjender, Nordkorea, og derfor ønsker de amerikanske politikere ingen slinger i valsen på mobilnetværkene hos en så strategisk partner i Asien.
Det skriver BBC.
Længere tids stormvejr
Modtagere af senatorernes breve er blandt andre udenrigsminister John Kerry og chefen for USA's efterretningstjeneste (DNI) James Clapper, hvoraf sidstnævnte tidligere har indrømmet at have løjet over for den amerikanske kongres om omfanget af NSA-indsamlingen af metadata.
At Huawei er under mistanke for spionage, er da på heller ingen måder nogen nyhed.
Selskabet har i efterhånden flere år været mistænkt for at være forpost for den kinesiske regering og landets militær, blandt andet fordi selskabets stifter Ren Zhengfei har været officer i Kinas væbnede styrker.
Siden er mistankerne gået på, at Huaweis telekommunikationsudstyr sender data tilbage til Kina, hvilket firmaet har benægtet hårdnakket flere gange ved eksempelvis at fremlægge sin kildekode til udstyret.
Trods granskning af kildekode og efter at have splittet Huawei-udstyr i atomer har ingen endnu kunnet fremdrage håndfaste beviser for, at Huawei skulle spionere mod Vesten.
I Danmark er Huawei nok mest kendt for sine smartphones, og som vinder af driften af TDC's mobilnetværk i de næste seks år i en aftale, der løber op i fire milliarder kroner.
At netop Huawei har sat sig på mobilnetværket hos Danmarks største teleselskab, har tidligere også fået danske politikere op af stolen, hvilket du kan læse mere om her.