Amerikansk bredbåndstelefoni til Danmark

Amerikanske Primus Telecom er på rundtur til de danske internetudbydere for at få dem til at videresælge selskabets bredbåndstelefoni. En dansker står for at finde partnere i hele verden, og han er overbevist om, at bredbåndstelefoni rykker allerede i år.

Til sommer bliver der endnu en spiller på markedet for at levere telefoni over bredbåndslinierne til danske virksomheder og boliger, så de kan droppe deres almindelige telefonabonnement. I stedet får de et telefonnummer knyttet til bredbåndsforbindelse, og samtalerne routes over den.

I første omgang ser amerikanske Primus Telecom dog hovedsageligt sin bredbåndstelefoni som et supplement til de eksisterende linier, som kan spare blandt andet virksomheder med afdelinger i hele verden for store summer på telefonregningen.

Primus Telecom har sit eget netværk og kan tilbyde virksomhederne at ringe til faste priser fra alle kontorer i verden.

Primus Telecom, som i dag hævder at stå for over fem procent af alle telefonsamtaler i verden, der bliver ført ved hjælp af IP-dataprotokollen, er ti år gammelt og driver grossistforretning for andre teleselskaber. De køber Primus til at bære deres internationale samtaler rundt i verden.

Fem år i Danmark

Primus har også været på det danske marked i fem år, dog ikke med den store succes. Selskabet har i den periode tabt 40 millioner kroner herhjemme.

Men det kommende fremstød med telefoni over internet skal vende bøtten, blandt andet fordi Primus ikke satser på selv at skaffe kunderne. Det skal internetudbyderne være med til. Dem forsøger Primus at få til at videresælge sin bredbåndstelefoni, fordi det kan gøres, uden at udbyderen skal investere. Oplagte samarbejdsparter herhjemme er først og fremmest Cybercity og Tiscali, som begge har tusindvis af bredbåndskunder, men ikke sælger telefoni.

Primus Telecom har en ambition om, at en procent af verdens bredbåndskunder - dem er der 70 millioner af i dag - om tre år skal benytte selskabets bredbåndstelefoni. Arbejdet med at skaffe partnere i hele verden er lagt i hænderne på en tidligere Tele Danmark-medarbejder, Stig Skaugvoll, som arbejder fra Frankfurt.

Ifølge Stig Skaugvoll vil Primus Telecom gå direkte til de danske kunder med sine produkter inden for bredbåndstelefoni.

Bredbåndstelefoni rykker i år

Konkurrencen bliver dog stor. Adskillige danske bredbåndsselskaber melder om planer for bredbåndstelefoni, og Glostrup-firmaet Kabelnettet.dk er allerede i luften.

Foreløbig har TDC meldt om en lang horisont, inden landets største teleselskab hopper med på vognen, og det vurderer Stig Skaugvoll som en bommert af dimensioner fra den tidligere arbejdsgiver.

- Det er i år, at det sner. Derfor kastet mange millioner kroner i at udvikle produktet, fastslår han.

Endnu har Primus Telecom ikke meldt noget ud om prisstrukturen i Danmark, men i hele konceptet ligger, at samtalerne koster det samme i hele verden. Stig Skaugvoll vil ikke give noget bud på, hvor mange penge det amerikanske teleselskab vil bruge på at markedsføre sin bredbåndstelefoni herhjemme.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere