Efter kinesiske Huawei for nylig satte sig på en aftale på fire milliarder kroner for levering af udstyr til og drift af TDC's mobilnetværk, er selskabet nu gået på ingeniør-rov i Danmark.
"I juni 2013 var vi 25 personer i Danmark. Til juni 2014 skal vi være 225," fortæller Huaweis kommunikationsdirektør Daniel Edlund til Computerworld.
100 af disse folk kommer fra den tidligere TDC-mobilnetværks-leverandør Ericsson, som igen overtog omkring 100 TDC-medarbejdere, dengang da det svenske selskab indgik sin netværks-aftale med Danmarks største teleselskab tilbage i 2008.
Derudover skal 100 nyansættes og bænkes i Huaweis kommende lokaler i den københavnske sydhavn nær TDC på Teglholmen.
Sætter minimumsløn
Kommunikationsdirektør Daniel Edlund forklarer, at godt 20 af de nye stillinger allerede er besat, men selskabet kigger videre efter næsten 80 nye medarbejdere, hovedsageligt ingeniører og sekundært netværksfolk.
"Vi skal bruge alt fra feltingeniører til produktchefer, der kan implementere produkter på TDC's netværk, både unge talenter og erfarne folk," lyder det fra Huawei.
Hvad så med lønnen?
"Eftersom vi er relativt ukendte i Danmark, skal vi mindst kunne tilbyde det, som de andre betaler," lyder svaret fra Daniel Edlund.
Det arbejder Huawei på
Tager du kutteren til Daniel Edlunds hjemland Sverige, er Huawei anderledes kendt i forhold til herhjemme.
I Sverige arbejder der 600 Huawei-medarbejdere i Stockholm og Landskrona fordelt med 300 i udviklingsafdelingen og 300 i implementering, salg og administration.
"I Sverige bliver vi sjældent omtalt som 'det kinesiske selskab Huawei', men blot Huawei, og det brand vil vi også gerne opbygge i Danmark," forklarer Daniel Edlund.
Det kinesiske selskab er herhjemme i gang med at bygge teleselskabet 3's LTE/4G-netværk og har udover stor-aftalen med TDC også flere aftaler med blandt andre Telia, Telenor og Also Actebis.
Omstridt selskab
På verdensplan har Huawei 150.000 medarbejdere og hjemmemarkedet Kina som den klart største indtægtskilde til omsætningen på godt 200 milliarder kroner.
Telekommunikations- og netværks-selskabet har i de senere år også møvet sig kraftigt ind på smartphone-markedet, og udover at opfinde 3G-netværks-dongles til pc'en har Huawei desuden været i mediemaskinen omkring mistanker for kinesisk spionage i Vesten.
Huawei fra det kinesiske kapitalist-projekt Shenzhen i Sydkina langt fra den kommunistiske regeringsmagt i Beijing har gentagne gange hårdnakket benægtet spion-beskyldningerne. Senest har selskabet fremlagt sin kildekode som bevis for dets uskyld.