"Vi er ærgerlige, og vi er skuffede."
Sådan lyder det fra en af taberne i det store milliardudbud på EPJ-system til Region Hovedstaden og Region Sjælland, administrerende direktør Michael Holm fra Systematic.
"Det vil vi slet ikke lægge skjul på, og nu skal vi slikke sårene," udtaler koncernchefen i en meddelelse oven på regionernes afgørelse i fredags.
Her valgte regionerne i stedet amerikanske Epic og NNIT - og vragede altså tilbuddene fra Systematic/IBM og CGI/Cerner.
Faktisk er der tale om et gigant-udbud, hvilket Michael Holm også kommer lidt ind på.
"I over et år har vi i samarbejde med IBM og vores underleverandører haft mere end 50 medarbejdere til at arbejde på tilbuddet til Region Hovedstaden og Region Sjælland," udtaler han.
Men alligevel glippede det.
Nu vil selskabet analysere årsagerne til, "at vores foreslåede løsning, hvis kerne er velfungerende i Region Midtjylland, ikke var det rigtige udgangspunkt for Region Hovedstaden og Region Sjælland."
Opsigtsvækkende region-melding
I meddelsen fra Systematic optræder, lidt overraskende, en direktør fra en helt tredje region - nemlig Region Midtjylland.
Under mellemrubrikken "Intet kursskifte hos Region Midtjylland" står sundhedsdirektør Ole Thomsen fra Region Midtjylland citeret for følgende:
"Region Midtjylland er ærgerlig over, at Region Hovedstaden og Region Sjælland fravælger et dansk samarbejde regionerne imellem om at videreudvikle en fælles sundhedsplatform, som Region Midtjylland har været med til at lægge grundstenen for."
Computerworld arbejder på at få en kommentar fra sundhedsdirektøren. En kommentar der unægtelig virker noget opsigtsvækkende, da det i hvert fald er yderst sjældent, at offentlige myndigheder kritiserer andre myndigheders valg efter udbud.
I øvrigt inden kontrakten er endeligt underskrevet, hvilket sker den 20. december 2013.
Indikerer politisk skifte
Systematic lader forstå, at afgørelsen lugter af politik.
"Valget af en amerikansk løsning indikerer et politisk skifte inden for dansk sundheds-it," hedder det i meddelelsen.
"Vi synes, at valget af en udenlandsk leverandør af Østdanmarks nye sundhedsplatform er ekstremt ærgerligt for udviklingsmulighederne for danske sundheds-it-virksomheder og dermed for dansk erhvervsliv og dansk økonomi," udtaler Michael Holm.
Læs også: