Artikel top billede

DI-chef beklager udtalelse om overvågning

Den øverste ansvarlige for DI ITEK beklager og dementerer en række påstande om industrispionage mod danske virksomheder.

Tom Togsverd, der er direktør for DI ITEK, har i dag haft svært ved at forklare en række påstande, der er rettet direkte imod danske og amerikanske efterretningstjenester.

I går berettede direktøren til Politiken, at den amerikanske efterretningstjeneste, NSA, udnytter sine overvågningsbeføjelser til at bedrive industrispionage direkte mod danske virksomheder.

Derudover kunne Tom Togsverd samtidig berette, hvordan dansk efterretningsvæsen uden tøven vil udlevere virksomhedskritiske informationer til amerikanerne, hvis NSA eller andre myndigheder efterspørger dem.

Men nu trækker direktøren alt tilbage i et dementi, der er udsendt via et DI Itek nyhedsbrev.

"Jeg beklager, hvis mine udtalelser har givet det indtryk," skriver Tom Togsverd i sit dementi.

DI Itek har ingen dokumentation

"Jeg har ikke dokumentation for, at den amerikanske efterretningstjeneste skulle have indhentet oplysninger fra danske virksomheder og videregivet dem til amerikanske virksomheder," skriver Tom Togsverd i nyhedsbrevet.

Forinden nåede direktøren at optræde i DR2 Morgen, hvor direktøren ligeledes havde svært ved at forklare sig.

"Jeg står ikke med en rygende pistol, men jeg har hørt leverandører og kunder fortælle, hvad de har været ude for," sagde direktøren til DR2 Morgen.

Men selv om Tom Togsverd tilsyneladende ikke har kendskab til reel industrispionage, forhindrede det ikke direktøren i at fremsætte gisninger:

"Jeg har ikke fået henvendelser, men vi har diskuteret det her i 13 år. Det kan være information omkring virksomhedsovertagelser, hvor der er smuttet information den forkerte vej," sagde Tom Togsverd til DR2.

Trækker alle påstande tilbage

Men nu beklager direktøren sine udtalelser.

"Jeg har ikke dokumentation for, at den amerikanske efterretningstjeneste skulle have indhentet oplysninger fra danske virksomheder og videregivet dem til amerikanske virksomheder," skriver direktøren i et nyhedsbrev og fortsætter:

"Jeg har heller ikke viden om eller ønsket at give indtryk af, at den danske efterretningsretningstjeneste har videregivet oplysninger, som på nogen måde er blevet misbrugt til kommercielle formål."

Nyhedsbrevet slutter med følgende opfordring til danske virksomheder om at være opmærksomme på datasikkerheden:

"Min intention har alene været at gøre virksomhederne opmærksomme på den stadig større udfordring med datasikkerheden, så de skærper sikkerhedsniveauet for deres følsomme oplysninger," afsluttes direktørens dementi.

Computerworld har efterfølgende forsøgt at få en kommentar fra Tom Togsverd, men Dansk Industris presseafdeling meddeler, at direktøren ikke giver flere interviews om sagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere