Den danske ambassade i Bukarest i Rumænien er en vigtig samarbejdspartner for de virksomheder, som går med tanker om offshore.
Her forklarer ambassadøren, at der er gode fordele at hente.
"Både vores analyser og de konkrete erfaringer viser, at Rumænien kan noget på det her område, som skaber værdi for danske it-virksomheder," udtaler Michael Sternberg, der er dansk ambassadør i landet.
Arbejdsløsheden i it-branchen i Rumænien er temmelig lav, hvilket blandt andet skyldes, at flere og flere udenlandske virksomheder har fået øjnene op for mulighederne for at rekruttere medarbejdere "lige om hjørnet" af høj kvalitet til en konkurrencedygtig pris i et EU-land, forklarer han videre.
Lige om hjørnet og god pris
Det kan det danske it-firma, Netop Solutions, som siden 2008 har haft produktudviklingen i Rumænien, og it-firmaet Steuerhaus, som oprettede et offshore selskab i Rumænien helt tilbage i 2006, skrive under på.
Steuerhaus har et setup med 10 mænd i Rumænien.
Direktør og partner Christian Peter Larsen fra selskabet forklarer, at man nu "leverer ydelser, som normalt kun leveres af langt større spillere og det til en endog meget konkurrencedygtig pris."
"Rumænien har simpelthen været nøglen til vækst for Steuerhaus," udtaler han.
Hos en anden dansk it-virksomhed blev der dog lidt for hedt i Rumænien.
Fabrikken brændte ned: Men oppe igen
Netop Solutions, som laver chat-support-løsninger og klasseledelsesværktøjer og har ansatte i seks forskellige lande over hele verden, har med cirka 75 ansatte i netop Rumænien opbygget en markant tilstedeværelse.
"Takket være vores rumænske afdeling kan vi udvikle produkter af høj kvalitet til en konkurrencedygtig pris på den globale markedsplads, som vi agerer på," udtaler CEO Kurt Bager fra Netop, der i øvrigt selv er bosat i USA.
Store it-firmaer i landet
Imidlertid måtte Netop dog igennem en mindre udfordring på fabrikken i landet, da den brændte ned.
Det kan du læse mere om her.
I øvrigt har flere internationale it-virksomheder afdelinger i Rumænien. Blandt andre Intel, Oracle, Microsoft, Wipro, Accenture, Ericsson og IBM.