Artikel top billede

Dusørjæger gafler over en halv million fra Microsoft

Der er gode penge i at opdage sikkerhedshuller i Microsofts produkter. Specielt hvis der er tale om Windows 8.1. Det har en sikkerhedsdusørjæger nydt godt af.

100.000 dollar eller 551.940 kroner efter dagens kurs.

Det er, hvad en sikkerhedsmand nu kan putte i muldvarpen, efter at han har opdaget et hul i Windows 8.1, der først bliver frigivet i Danmark den 18. oktober.

Microsoft har således belønnet sikkerhedsanalytiker James Forshaw med beløbet, fordi han har fundet et hul i den kommende opdatering til Windows 8.

James Forshaw fortæller til Computerworlds internationale nyhedstjeneste, at han har brugt et par uger på at finde fejlen. 

Han peger dog på, at det kræver mange års erfaring med fejlfinding at nå frem til resultatet.

Microsoft fortæller, at de allerede har set varianter af den angrebsmetode, som James Forshaw har beskrevet, men giver ham alligevel dusøren, fordi hans bidrag har været af meget høj kvalitet og ligeledes peger på en stribe hidtil ukendte fejl.

På grund af Microsofts sikkerhedsregler er det ikke tilladt at fortælle præcis, hvad fundet handler om.

Sikkerhedsdusørjæger

Det er langt fra første gang, at James Forshaw kan hæve store beløb for sit sikkerhedsarbejde. 

James Forshaw vandt således 100.000 kroner ved årets udgave af Pwn2Own for at hacke Java, og også i januar 2012 blev han belønnet.

I sidste uge fandt en anden sikkerhedsekspert sårbarheder i Yahoo, og for den ulejlighed fik han et gavekort på 70 kroner til en T-shirt i virksomhedens souvenir-butik.

Den gestus blev af flere betegnet som noget fedtet, og det har da også betydet en ændret praksis hos net-giganten Yahoo. 

I et blog-indlæg fortæller Yahoo, at T-shirten er blevet udskiftet med et kontantbeløb på mellem 150 og 15.000 dollar. Og at det sker med tilbagevirkende kraft. 

Alle, der har fundet sårbarheder i Yahoos-produkter siden 1. juli i år, får således penge. 

Og T-shirten får man vist lov til at beholde.

Læs også:
Hacker-dyst: Vind hundredetusindvis af kroner

Microsoft betaler store beløb til kendte top-hackere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere