Det var bare noget, som anmelderen Ron Amadeo hos Ars Technica ikke kunne få til at hænge sammen.
Han benchmark-testede Samsungs phablet Galaxy Note 3 mod LG Optimus G2 i en mængde test-programmer, og Samsungs model var overraskende op mod 20 procent hurtigere.
Men der burde ikke være så stor forskel på mobilerne, da de begge benytter den samme 2,3 GHz Snapdragon 800-processor.
Derfor satte Ron Amadeo sig for at undersøge, hvordan det kunne hænge sammen, og resultatet burde få Samsung til at stille sig hen i skammekrogen.
Den højere hastighed i benchmarkprogrammerne skyldes nemlig, at Samsung har fiflet med mobilen, så den leverer bedre resultater end konkurrenterne.
Pedalen i bund
Normalt går quadcore-processoren ned i hastighed, når mobilen ikke bruges intensivt, og tre af kernerne slukkes, mens den fjerde drosler ned. Dermed spares der på strømmen og varmeudviklingen.
Men når Galaxy Note 3 sættes til at køre et benchmarkprogram som Geekbench, så skrues der på intet tidspunkt ned for hastigheden. Pedalen er konstant i bund i alle scenarier, som benchmarkprogrammet forsøger at teste.
Det er med til at give et bedre testresultat, men samtidig et misvisende billede af hvordan mobilen vil reagere ved normal brug, hvor alle hestekræfter ikke konstant bliver benyttet.
Koden afslører Samsung
Ars Technica har dykket dybt ned i mobilens kode og har fundet frem til, at den specifikt booster sin performance i Geekbench, Quadrant, Antutu, Linpack, GFXBench og også i nogle af Samsungs egne benchmarkprogrammer.
Mobilen er altså opdraget til at vise sig fra sin bedste side, hvis udvalgte programmer og apps aktiveres.
Det lykkedes Ars Technica at narre mobilen ved at smide en version af Geekbench 3 på telefonen, men programmet var blevet omdøbt til "Stealthbench".
Dermed blev testresultaterne for Galaxy Note 3 nogle helt andre og mere sammenlignelige med konkurrenterne.
Faktisk viste det sig, at mobilen er en lille smule hurtigere end LG Optimus G2, men slet ikke i nærheden af de 20 procent, som de første test viste.
Det er i øvrigt ikke første gang, at Samsung er blevet beskyldt for at fuske med sine telefoner. Også Galaxy S4 har fået kritik for at snyde sig til bedre resultater i benchmark-test.
Du kan læse mere om Ars Technicas afsløring her.