Artikel top billede

Dataroaming løb helt løbsk: Fik regning på 300.000

En speget sag om en gigantisk mobilregning har tilsyneladende kostet to personer jobbet. Samtidig rejser den et vigtigt spørgsmål om det personlige ansvar for at begrænse brugen af dataroaming på tjenesterejser.

En mobilregning på 300.000 svenske kroner.

Det er omdrejningspunktet i en speget sag, som vores kolleger på Computersweden skriver om.

Sagen drejer sig om en direktør fra den svenske Arbejdsformidlingen, Angeles Bermudez-Svankvist, der er blevet fyret, efter at det kom frem, at hun havde brugt næsten 300.000 svenske kroner, omkring 261.000 danske kroner, på dataroaming.

Svenska Dagbladet skriver, at hun fortæller, at hun ikke vidste, hvordan det fungerede med dataroaming i udlandet, og at hun tidligere har arbejdet med både pc og tablet på sine tjenesterejser.

Avisen har spurgt, om det ikke var hendes ansvar at slå roaming fra i udlandet, men Angeles Bermudez-Svankvist fortæller, at hun ikke kunne holde styr på det, når det automatisk er slået fra hos de andre myndigheder, hun har arbejdet hos.

It-chefen er stoppet

Sagen bliver ikke mindre interessant af, at it-chefen, der havde ansvaret for anvendelsen af denne roaming-sikring, hen over sommeren blev frataget sin stilling.

Den nye it-chef fortæller til Computersweden, at han ikke vil kommentere på sin forgængers afgang, men oplyser samtidig, at det ikke passer, at der ikke var sat hindringer for roaming.

"Vi har en fast priskontrakt, der er optimeret til 15.000 medarbejdere, og her er der en barriere for international roaming. Denne barriere kan dog deaktiveres af medarbejdere, der har brug for det," siger Erik Sandstrom ifølge Computersweden.

Hvis man deaktiverer låsen, må man selv sikre, at dataforbruget ikke tager overhånd med store regninger til følge, forklarer han.

"Fordi vi har sådan en bred gruppe af brugere, har vi altid nogle få, der har mulighed for ekstra surf, og i dette tilfælde var problemet, at vi ikke indførte systematisk kontrol før i maj."

Sagen er ikke bare interessant, fordi regningen er så høj, men også fordi den rejser et vigtigt spørgsmål om det personlige ansvar for dataforbruget på rejser. 

Hvis du selv vil undgå at havne i roaming-fælden, har vi strikket en lille guide sammen til dig, som du med fordel kan følge, næste gang du skal til udlandet.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Nu skal roaming-afgifter i EU helt væk

Undgå mobil-chok: Sådan slår du roaming fra på din telefon




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere