Præcis klokken 00:00 natten til tirsdag offentliggjorde Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, hvem der var blevet optaget på de videregående uddannelser.
Derfor strømmede spændte ansøgere hjemmesiden, fivu.dk, for at kontrollere om optagelsen på drømmestudiet lykkedes.
Men de mange ansøgere var for meget for ministeriets servere, der ikke kunne følge med de mange forespørgsler.
Nedbruddet varede godt én time, hvorefter hjemmesiden igen svarede.
Ifølge ministeriet modtog hjemmesiden, i tidsrummet omkring nedbruddet, 44.046 besøgende, der samlet genererede 1.566.530 hits, hvoraf webserveren genererede 446.263 sidevisninger.
"Det er årets mest belastende dag for vores systemer, og det er selvfølgeligt ærgerligt, at de ikke kan håndtere trafikken," siger Mikael Larsen, der er webkoordinator i Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser.
CMS-systemet kunne ikke følge med
Ministeriets teknikere ved endnu ikke, hvor mange ansøgere, der forgæves forsøgte at komme ind på hjemmesiden.
Systemet, der håndterer hjemmesiden er opbygget af flere forskellige open-source applikationer, der i blandt Apache web-servere, Nginx og Varnish til cache-håndtering af CMS-systemet, Plone.
"Nu er hændelsen ikke analyseret til bunds endnu, men det ser ud til, at det var vores back-end, der i blandt Plone, der havde det lidt for hårdt," fortæller Mikael Larsen og fortsætter:
"Vores leverandørs umiddelbare bud er, at vi vil kunne håndtere trafikmængden ved at ændre opsætning af cache-serverne,"
Sidste år bragede siden også ned, da ansøgerne ville kontrollere siden.
"Sidste gang var det vores front-end servere, der ikke kunne følge med i en overgang, de har så ydet tilfredsstillende denne gang."
Selvom det konkrete besøgsantal for hjemmesiden i det ovennævnte tidsrum endnu er ukendt, må det formodes, at det drejer sig om en væsentlig del af de i alt 88.040 ansøgende, der forsøgte at læse informationerne omkring optaget.
Læs også:
Sådan fordeler de nye studerende sig på it-uddannelserne
Optag på it-uddannelser sætter ny rekord