Artikel top billede

Hjemmeside sendt i gulvet på årets vigtigste dag

Håbefulde ansøgere til de videregående-uddannelser fik tirsdag morgen hjemmesiden fivu.dk til at knække sammen på grund af et presset CMS-system.

Præcis klokken 00:00 natten til tirsdag offentliggjorde Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, hvem der var blevet optaget på de videregående uddannelser.

Derfor strømmede spændte ansøgere hjemmesiden, fivu.dk, for at kontrollere om optagelsen på drømmestudiet lykkedes.

Men de mange ansøgere var for meget for ministeriets servere, der ikke kunne følge med de mange forespørgsler.

Nedbruddet varede godt én time, hvorefter hjemmesiden igen svarede.

Ifølge ministeriet modtog hjemmesiden, i tidsrummet omkring nedbruddet, 44.046 besøgende, der samlet genererede 1.566.530 hits, hvoraf webserveren genererede 446.263 sidevisninger.

"Det er årets mest belastende dag for vores systemer, og det er selvfølgeligt ærgerligt, at de ikke kan håndtere trafikken," siger Mikael Larsen, der er webkoordinator i Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser.

CMS-systemet kunne ikke følge med

Ministeriets teknikere ved endnu ikke, hvor mange ansøgere, der forgæves forsøgte at komme ind på hjemmesiden.

Systemet, der håndterer hjemmesiden er opbygget af flere forskellige open-source applikationer, der i blandt Apache web-servere, Nginx og Varnish til cache-håndtering af CMS-systemet, Plone.

"Nu er hændelsen ikke analyseret til bunds endnu, men det ser ud til, at det var vores back-end, der i blandt Plone, der havde det lidt for hårdt," fortæller Mikael Larsen og fortsætter:

"Vores leverandørs umiddelbare bud er, at vi vil kunne håndtere trafikmængden ved at ændre opsætning af cache-serverne,"

Sidste år bragede siden også ned, da ansøgerne ville kontrollere siden.

"Sidste gang var det vores front-end servere, der ikke kunne følge med i en overgang, de har så ydet tilfredsstillende denne gang."

Selvom det konkrete besøgsantal for hjemmesiden i det ovennævnte tidsrum endnu er ukendt, må det formodes, at det drejer sig om en væsentlig del af de i alt 88.040 ansøgende, der forsøgte at læse informationerne omkring optaget.

Læs også:
Sådan fordeler de nye studerende sig på it-uddannelserne
Optag på it-uddannelser sætter ny rekord




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere