Artikel top billede

Italienske brille-designere udfordrer mægtige Google

Hvis du ikke lige synes, at Google Glass passer til din stil, står et hold italienske designere nu klar til at hjælpe dig.

En gruppe italienske designere er i gang med at udvikle, hvad de selv kalder et mere enkelt, billigt og stilfuldt alternativ til Googles Glass-briller. Det skriver Computerworlds amerikanske søstermedie PC World.

De italienske designere har valgt at lave to forskellige brillestel, der er kaldt henholdsvis Sporty Look og Classic Look, der angiveligt kommer til at koste omkring 1.700 danske kroner. Det er langt under Googles alternativ, der rygtes at komme til at koste omkring 8.500 danske kroner.

"I stedet for projektering af information på kanten af den ene side af glasset med en projektor, vil GlassUp i stedet bruge en dedikeret linse indlejret i selve glasset," siger Francesco Giartosio, der er administrerende direktør for GlassUp-projektet, om forskellen på GlassUp og Google Glass.

Sådan adskiller GlassUp sig fra Google Glass
Produktet skal dog indeholde næsten identisk funktionalitet med Google-produktet.

Men modsat Google Glass er GlassUp brillen kun i stand til at modtage data, hvilke ifølge producenten sikrer, at brugerne ikke behøver at bekymre sig de samme privacy-spørgsmål, der i øjeblikket forfølger Google Glass' billede og optage-funktionalitet.

Vægten på brillerne bliver 65 gram, og udviklerne har valgt at bygge brillens styresystem op omkring Googles Android.

Her vil alt data, der bliver vist i glasset, blive leveret direkte fra din smartphone.

Investorerne er på plads
Holdet bag den alternative Google-brille forsøger i øjeblikket at skrabe 850.000 danske kroner sammen til produktionen via crowdfunding-siden IndieGogo, hvoraf omkring 230.000 danske kroner allerede er tikket ind.

Producenten lover samtidig, at brillerne kommer på markedet uanset, hvad der sker. Det er nemlig lykkedes at finde investorer, som er villige til at spytte penge i kassen.

Tilbage i januar demonstrerede holdet bag GlassUp en prototype af brillen, og en endelig model skal angiveligt være klar til kunderne februar 2014.

Læs også:

Anmeldernes dom over Google Glass: Kæmpe potentiale ligesom iPhone 1

Komikere gør grin med Google Glass

Se Googles mystiske computer-briller i aktion her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere