Helsingborg har allerede gratis WiFi-zoner i det indre af byen, og nu vil Københavns Kommune også gerne tilbyde noget tilsvarende. I hvert fald mener kommunen, at det vil være et initiativ, som vil give et stort udbytte med en lille omkostning i forhold til byen som turistmål.
Kommunen skriver i et handlingskatalog for øget internationalisering af København, at manglende WiFi-zoner er et stort problem for turister, fordi roaming-afgifter i praksis afholder turisterne fra at bruge netop de digitale tjenester i byen, som er målrettet byens gæster.
Kataloget blev behandlet i kommunens økonomiudvalg, men ingen af de mange forslag er sat i værk endnu. Forslaget om WiFi kan sammen med de andre forslag blive en del af kommunens kommende budgetforhandlinger.
Hvad kommunen skal betale for at etablere og drive det gratis WiFi-net er heller ikke afklaret, fremgår det af handlingskataloget.
Det ved man noget om i Helsingborg. Her, kun godt 100 kilometer fra Rådhuspladsen, har man gjort alvor af planerne. I juni åbnede kommunen for ubegrænset gratis adgang til nettet ved hjælp af godt 30 accespunkter i centrum af byen, som klarer cirka 7.000 samtidige brugere.
Lad planerne ligge i skuffen
Men den slags er ikke noget, teleselskaberne bryder sig om.
"Jeg synes, Københavns Kommune skal lade de planer blive liggende i skuffen," siger direktør Jacob Willer fra Telekommunikationsindustrien, som er teleselskabernes brancheforening.
Hvis København realiserer planerne, vil kommunen gå i direkte konkurrence med tjenester, som bliver udbudt på kommercielle vilkår, mener han.
"Det gælder ikke kun roaming. Der findes også forskellige trådløse net rundt omkring i byen, som turister faktisk kan bruge gratis," siger Jacob Willer.
I den forbindelse nævner han, at Politikens Hus og firmaet Global Connect samarbejder om at tilbyde gratis WiFi-adgang i dele af byen.
"Så der er et fuldstændigt udbud af tjenester og fuld mobildækning i København, og jeg kan ikke se, hvorfor kommunen skal bruge skattekroner til at konkurrere med private udbydere. Så kan man mene, at det er for dyrt eller for utilgængeligt, men markedet er der, og det udvikler sig. Og der er ingen, der forhindrer andre i at etablere trådløse netværk," siger Jacob Willer.
Hvad synes du? Er kommunalt finansieret WiFi en god eller dårlig ide? Giv dit besyv med i kommentarfeltet herunder.
Læs også:
YouSee til angreb: Gratis WiFi i rivalens fiber-by