Computerworld mener: For knapt 14 år siden var jeg en uge i Holstebro - for at snakke om registersammenkøringer.
Det er den slags minder, man normalt ikke dvæler ved, men alligevel vendte jeg tilbage til dem for nyligt.
For i Holstebro interviewede jeg, som researcher for det daværende Teknologiråd, over 100 borgere om samkøring af offentlige databaser.
Målet var, at forbedre servicen til borgerne eller stramme kontrollen med de samme borgere, alt efter øjnene, der ser.
Det bitre var dog, at jeg kunne have sparet mig arbejdet.
For vores tilfældigt udvalgte interviewofre var stort set totalt, ophøjet og fuldstændig ligeglade.
Kommunen, Skat og resten af slænget kunne for de deltagende Holstebro-borgeres skyld sammenkøre samtlige databaser fra motorregister til indkomst-oplysninger, hvis det betød en blanket mindre, der skulle udfyldes, når tilskuddet til gebisset skulle søges.
En af borgerne ramte stemningen perfekt ved at fastslå, at det kun var dem med noget at skjule, som kunne have noget imod fuld udveksling af data mellem alle myndigheder.
Det var et citat, der er uhyggeligt tæt på Googles daværende CEO, Eric Schmiths, som i et interview med CNBC i 2009 slog fast, at hvis du har behov for at holde noget hemmeligt, så skulle du sandsynligvis ikke gøre det i det hele taget.
Det er en bekvem holdning, men også en bekymrende holdning.
"Internettet og de fleste store amerikanske online-tjenester er med andre ord en stor visitationszone, hvor et digitalt politi kan tjekke dine online-lommer."
Fintmaskede overvågning
For den lukker øjnene for den ekstremt fintmaskede overvågning, som teknologien og programmer, som det netop afslørede amerikanske PRISM, realiserer:
Med snablen dybt nede hos Google, Microsoft, Twitter og Apple giver det muligheden for at gennemsøge og kombinere dine aktuelle og historiske lokationsdata, søgeord, statusopdateringer på sociale medier med dine mails hos Gmail eller Hotmail/Outlook.
Kombiner den aktivitet med den danske logningsbekendtgørelse til et nøjagtigt billede af, ikke blot hvor du er eller var - men også hvad du via digitale enheder tænkte, læste eller overvejede på det tidspunkt.
Opbevaret i et ukendt antal år, men altid parat til at blive gennemtrawlet og set på i en ny kontekst - uden nogen anden grund, end at dit mønster ser interessant ud.
Internettet og de fleste store amerikanske online-tjenester er med andre ord en stor visitationszone, hvor et digitalt politi kan tjekke dine online-lommer.
Uden årsag, dommerkendelse, din viden, og uden at debatten om digitale borgerrettigheder for alvor løftes af hjemlige politikere.
I et af The Guardians interview med Edward Snowden, manden bag PRISM-afsløringerne, angiver han sin største frygt: At folk ville ignorere de oplysninger, han har lækket.
I USA ser hans informationer ud til at have skabt debat; herhjemme har vi tilsyneladende opgivet privatlivet.
Få overblikket: Alle disse steder bliver du overvåget