Det danske bank-firma BEC er yderst tilfreds med sin investering i nøjagtigt det samme it-system, som har kostet rivalen SDC godt 230 millioner kroner i afskrivning. Du kan læse mere om SDC's tab her.
"Vi har en god businesscase her. Det er helt indiskutabelt," siger administrerende direktør i BEC, Kurt Nørrisgaard, om systemet, der udvikles på Calypso-platformen.
Kurt Nørrisgaard vil ikke udtale sig om grunden til, at SDC har at trække sig fra projektet, men han betegner systemet som 'helt centralt' for BEC.
"SDC har sine egne begrundelser til at fravælge systemet, og det har jeg egentlig ikke dyb indsigt i. Jeg kan alene sige, at vi har valgt at fortsætte, fordi vi er rigtig glade for det, og det dækker de behov, som vores pengeinstitutter har," siger Kurt Nørrisgaard.
BEC vil gerne have den dyre bil
Mens projektet blev til en dyr og unødvendig inverstering for SDC, har der aldrig været nogen slinger i valsen hos BEC.
"Det har aldrig været nogen overvejelse, at vi skulle nedlægge projektet. Det kører helt perfekt," siger Kurt Nørrisgaard.
Direktøren erkender, at det ikke er noget billigt system eller et nemt projekt, men det er mest på grund af fagområdet og ikke selve teknikken, siger han.
"Det er ikke nogen hemmelighed, at det er en stor ting. Så det er selvfølgelig også omkostningskrævende, for det er ikke noget nemt område (red. capital-market), og i pengeinstitutverdenen er det nok det mest komplicerede fagområde," siger han.
Her er gevinsterne ved systemet
En del af gevinsterne vil blandt andet ifølge direktøren være større grad af automatisering og optimering, nye forretningsmuligheder og mere rigtige risikoopgørelse i forhold til modparts- og markedsrisici.
Det gør det muligt og nemt for både store og små pengeinstitutter at leve op til de krav, der kommer fra forskellige nationale og internationale tilsyn uden brug af komplekse regneark til at samle data fra mange kilder, fortæller Kurt Nørrisgaard videre.
"Systemet er simpelt nok i sig selv, men det er alt det uden om ikke - for eksempel parameteropsætning, sidesystemer, nye måder at regne på og så videre. Men vores pengeinstitutter har forretningsmæssige behov, som vi sammen med dem har vurderet bedst kan dækkes med Calypso-platformen, og det er så det, vi er i gang med at realisere," siger direktøren.
BEC er ejet af en række pengeinstitutter med fælles behov for at erhverve it-ydelser. Kundeliste tæller omkring 200 finansielle virksomheder inden for bank og pension.
BEC har omkring 500 ansatte og landede i 2010 en omsætning på 1.2 milliarder kroner.
Læs også:
Topchef: Derfor aflivede vi it-projekt og tog stort milliontab
Fejlslagent it-projekt koster danske banker millioner af kroner