Artikel top billede

Bardenfleths pludselige exit: Ligger der noget bag?

ComputerViews: Hvordan kan det være, at den tidligere danske Microsoft-topchef Jørgen Bardenfleth pludselig dropper sin lovende karrierevej og begynder på universitetet? Få nogle bud her.

ComputerViews: For første gang i menneskets historie, lever vi i en tid, hvor det er enten ildeset eller decideret forbudt at blive hængende i samme job i lang tid.

Grunden er en formodning om, at man i vidensamfundet, der udvikler sig som lyn og torden, ikke kan performe med tilstrækkelig entusiasme og innovation, hvis man har set det hele mange gange før og har fået sit sind og tanker muted af rutiner.

I en del store it-virksomheder er den konstante rotation af medarbejderkræfter endda ofte organiseret og sat i system, så ingen bliver hængende i årevis i deres stillinger.

Her kræves det blandt andet, at man selv peger på dels den stilling, som man sigter efter, dels at man peger på kolleger, som man vurderer kan være kandidater til at efterfølge én selv på posten, ligesom man kan gøre sig håb om selv at blive peget på af kolleger, der vurderer, at virksomheden vil kunne få gavn ud af, at man får deres job.

Altid videre

Sådan er det i Microsoft, hvor den uskrevne regel er, at man senest efter et par år i en stilling skal begynde at finde ud af mulighederne for at komme videre.

At ordningen kan være både god og mindre god for alle parter, illustreres meget godt af Jørgen Bardenfleth, der for et år siden var nødt til at stoppe som administrerende direktør for Microsoft Danmark, der ellers var kendt som et af de bedst performende Microsoft-lande.

Selvom det gik godt med Jørgen Bardenfleth ved roret, så var sidste salgsdato for længst overskredet, i det danskeren havde siddet i samme Microsoft-stilling i hele otte år.

Dengang blev Jørgen Bardenfleth forfremmet til såkaldt 'senior director for strategic projects,' der er et såkaldt 'time-zone job' - altså et job, hvor man rejser hele tiden og krydser tidszoner adskillige gange hver måned.

Grunden var dels, at der ikke var nogen Microsoft-job i Danmark, som Bardenfleth kunne forfremmes til, dels at han via dette job skulle modnes i en international sammenhæng og muligvis gøres klar til en stilling som vice president i Microsoft - måske som chef for Vesteuropa eller lignende.

Men sådan kommer det ikke til at gå. Jørgen Bardenfleth trækker sig nu helt ud af selskabet

Forfremmelse var en forkert disposition

Selv siger han Computerworld, at han har besluttet sig for alligevel ikke at satse på en international karriere i Microsoft.

I stedet vil han hellere bygge sit videre arbejdsliv op omkring sine mange poster i den danske it-branche suppleret med et kommende universitets-studie.

Beslutningen begyndte ifølge ham selv at simre blot et halvt års tid efter, at han kom i gang med sit internationale karrierespor i Microsoft.

Meget tidlig exit

Det er vældigt tidligt, og faktisk så tidligt, at investeringen i ham som senior director stort set er spildt.

Det tyder på, at nogen i Microsoft - Bardenfleth selv eller folkene over ham - har disponeret forkert med udnævnelsen af ham til rejsende direktør uden portefølje. Hvis altså hensigten med udnævnelsen har været først at få udbytte af ham og dernæst sende ham videre i systemet.

Det er ikke umuligt, at det er gået op for den 57-årige direktør, at han af et godt hjerte faktisk foretrækker at have det trygt og godt i Danmark, hvor han er en velkendt og populær skikkelse, fremfor at rejse verden rundt i kursen mod en international topstilling i Microsoft.

Jørgen Bardenfleths hidtidige karriereforløb taler for, at han er mand, der trives inden for landets grænser, hvor han har fået opbygget en ganske anseelig portefølje af tillidsposter.

Glasloftet

I det lys har udnævnelsen af ham til vellønnet senior director blot været et kortvarigt eksperiment, et velbetalt pusterum, hvor han har fået mulighed for at overveje sine fremtidsplaner efter exitten fra topjobbet i Microsoft Danmark som tak for en god indsats som landechef i Danmark.

Det er heller ikke umuligt, at Jørgen Bardenfleth for første gang har ramlet hovedet ind i Microsofts glasloft og for første gang har oplevet, at ingen af folkene i ledelses-laget over ham har peget på ham som deres mulige efterfølger, når næste rotation skal finde sted.

Der er højst sandsynligt tale om en kombination af flere faktorer, der har gjort, at den kommende karriere-udvikling for Microsoft-direktøren har vist sig mere kompliceret og krævende, end det oprindeligt så ud til - måske endda så kompliceret, at han faktisk ikke orker.

Det åbne spørgsmål er nu , hvorfor den rutinerede strategi-mand, som siden 1995 har bestridt danske topposter i de multinationale kæmper HP, Intel og Microsoft, først nu erkender, at han har været på det forkerte spor.

Det har gjort, at han - og Microsoft - har brugt et år på alt og ingenting som midlertidig Microsoft-director.

Selv i Microsoft er et år meget kort tid på (top)posten.

Læs også: Bardenfleth færdig i Microsoft - begynder på universitetet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere