Artikel top billede

Sådan får du det bedste fra alle it-konferencer - uden at være der

Dansk web-tjeneste bringer konferencer ud på nettet. Til branchens - og din - fordel.

Når en nystartet webtjeneste hævder at kunne "genopfinde en branche", bør man tage ambitionen med en vis portion skepsis.

Men med Martin Ferro-Thomsen ved styrpinden er det måske for tidligt at afvise ambitionen som ungdommeligt storhedsvanvid. Han har før vist, at han tør og kan tage kampen op med gamle fasttømrede industrier.

Han var med til at starte publicerings-værktøjet Issuu, der på kort tid blev udråbt til en af verdens bedste webtjenester.

Nu vil han så genopfinde konferencer. Med Conferize.

Facebook for konferencer

Conferize kan i en hurtig vending beskrives som en social platform omkring konferencer, så viden fra oplægsholdere kan få et liv uden for konferencelokalet.

Men er konference-branchen overhovedet interesseret i at "åbne op" på den måde? Branchen tjener penge på at trække besøgende til.

"Foredragsbranchen ved godt, at det handler om at trække folk ind til fysiske event, for det er der, de tjener deres penge. Og de ved godt, at de skal markedsføre sig. Det gør de i dag via nogle relativt gammeldags kanaler som email-lister, trykte annoncer og måske Google-reklamer," siger Martin Ferro-Thomsen, der har grundlagt Conferize sammen med Jon Schäffer, Jesper Vestergaard og Martin Moen Wulffeld.

"Vi vil gerne have, at de i stedet markedsfører sig ved at gøre det, som de gør rigtig godt. Altså skabe noget buzz omkring eventet og opbygge et community, før eventet starter. De har jo oplægsholderne, så det handler om at få speakerne ind og fortælle historierne. Det hjælper vi med. Vi er content marketing - og socialt netværk".

Content marketing er tanken om at skabe omtale og kunder ved at dele brugbart indhold i stedet for at skubbe reklame-budskaber til modtagerne, som man gør i traditionel reklameøjemed.

Det kan Conferize gøre for dig

Det er alle interessanter, der skal drage nytte af Conferize, mener Martin Ferro-Thomsen.

Arrangørerne får ny markedsføringskanal. Oplægsholderne kan netværke, udbygge deres personlige brand og dele viden. Og deltagerne - eller dem der gerne ville havde deltaget - skal kunne finde struktur.

"Når der er 100-200 oplægsholdere, kan det hurtigt blive uoverskueligt. Hvad er det, folk synes er interessant. Vi samler hele konferencen, så folk kan dykke ned. Hvad sker der? Hvad er bedst? Det er en transparens, som er svær at få andre stedet," mener Martin Ferro-Thomsen.

Conferizes forsøg på at give et overbliksbillede kan man se i den dynamisk opdaterede widget, der finder slides, billeder og opdateringer med tilknytning til konferencen og forsøger at finde frem til det mest interessante. For eksempel her fra SXSW-konferencen i Austin.

"Alle ting bliver digitaliseret. Men det er konferencer ikke blevet endnu, fordi de eksisterer i en afgrænset tid og sted. Vi gør eventet til et objekt, der passer i vores embeddable tidsalder".

Konkurrenterne?

Overbliksbilledet er noget af det, der skal adskille Conferize fra konkurrenterne. For selv om det er et nyt marked, er der allerede konkurrenter.

For eksempel Lanyrd.com og Plancast. Men Martin Ferro-Thomsen mener, at det danske alternativ har en mere moderne og dynamisk måde at "digitalisere" konferencelandskabet på, hvilket er grundidéen med Conferize.

"Marc Andreessen (web-investor og iværksætter, red.) har beskrevet det meget godt, da han sagde "software is eating the world". Det var det samme, vi arbejdede med i Issuu: "Hvordan åbner man de her gamle industrier på nye måder"," siger Martin Ferro-Thomsen.

"Nu er teknologien er nået til et stadie, hvor det er muligt at åbne konferencen. Hvis konferencer er der, hvor folk stiller sig op på en scene, og alle de nye ideer kommer ud i samfundet, hvad ville der så ske, hvis man åbnede til de 90 procent, der ikke kan deltage, fordi de er forhindret geografisk eller økonomisk?"

Computerworld anvendte Conferize, mens tjenesten stadig var i "alfa"-stadiet til vores årlige Expo-konferrence. Næsten 6000 andre konferencer er oprettet på Conferize.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2025

Hvordan du orkestrerer og opdeler SAP-projekter for at opnå gevinster hurtigere? Hvordan påvirker AI fremtiden for SAP i almindelighed og måske også din virksomhed? Dette er blot nogle af de svar du får ved at deltage på denne spændende konference.

03. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Backup, availability og disaster recovery

I en tid hvor truslerne mod it-driften kun vokser, er det afgørende at kende forskellen på backup, availability og disaster recovery. Deltag og få konkret viden og praksisnære eksempler på, hvordan I kan styrke jeres beredskab.

07. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, København: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

08. april 2025 | Læs mere