Virksomheden Comendo, der leverer anti-spam til en lang række danske og udenlandske virksomheder, oplevede torsdag den 20, juni et voldsom spam-mail-angreb, der var rettet mod de kunder, som benytter Comendos anti-spam-løsning.
"Efter tre timer havde vi afvist 10 millioner e-mails. Da mail-stormen var på sit højeste, afviste vi 2.000 e-mails i sekundet," fortæller Mikkel Winther, der produktchef i Comendo.
Spam-angrebet startede klokken 11 og fortsatte indtil klokken 20.
Virksomhedens teknikere kæmpede en kamp med at fintune systemerne, så virksomhedens kunder ikke blev ramt af tonsvis af spam-mail.
Virksomheden Comendo fungerer som første led i mail-modtagelsen og kan på den måde sørge for at filtrere spam-mails fra, inden de irriterende e-mails rammer kunderne.
Systemet håndterer stort antal forbindelser
Ifølge Mikkel Winther var virksomhedens spam-systemer presset til det yderste, men det resulterede dog ikke i nedetid eller store gener for kunderne.
Den såkaldte spam-storm mangedoblede trafikken, hvis det sammenlignes med, hvor mange forbindelser virksomheden normalt håndterer på samme tidspunkt.
"Da det gik hårdest for sig, kunne vi se, at vi havde mere end 100.000 samtidige forbindelser til vores datacentre, så det var helt abnormt. Det er omkring 100 til 1.000 gange flere forbindelser, end vi oplever normalt." siger Mikkel Winther.
Comendo estimerer, at i alt 15 millioner spam-mails blev modtaget og afvist af virksomhedens spam-filtre i den tid, hvor spam-angrebet foregik.
Spam-angreb ramte alle kunder
Comendo kan dog ikke se et bestemt mønster i trafikken. Det ser derfor ikke ud til, at det er bestemte virksomheder, der har været mål for angrebet.
"Vi kan ikke se noget mønster i, om det særligt er infrastruktur virksomheder eller politiske partier, der er særligt ramt. Det er et meget bredt angreb." fortæller Mikkel Winther.
Selvom 1.945 af virksomhedens kunder tilsyneladende var mål for spam-angrebet, så blev Comendos norske kunder hårdest ramt, fortæller Mikkel Winther.
Læs også:
Microsoft vinder kæmpeslag i zombie-krig
Dansk firma lavede fejl - alligevel meldt til politiet for spam