Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Sådan kan du score kassen på Microsofts sikkerhedsproblemer

Microsoft skyder nyt belønningsprogram i gang for hackere og andre, der kan påvise store sikkerhedshuller i virksomhedens software. På den måde vil virksomheden sikre, at informationerne ikke ryger i de forkerte hænder.

Microsoft tilbyder nu op til 150.000 dollar (omkring 830.000 danske kroner) til alle, der kan hjælpe med at identificere store sikkerhedshuller i it-gigantens software.

Det skriver The Huffington Post.

Men ifølge sikkerhedsvirksomheden FordConsult er der næppe mange danskere, som vil forsøge at få fingrene i Microsofts penge.

"Mange af disse belønninger er der så få penge i, at det er en dårlig forretningsplan at etablere en virksomhed, der går direkte efter at finde huller og høste pengene fra producenterne direkte," mener Thomas Wong, der er sikkerhedsekspert ved FortConsult.

Det er dog ikke alle, der er velkomne til at deltage i indsendelsen af sikkerhedsbrister. Personer, der lever i Cuba, Iran, Nordkorea, Sudan og Syrien, som er ramt af diverse amerikanske sanktioner, er udelukket fra at få adgang til pengetanken.

"Alternativet er at sælge informationerne direkte til cyber-kriminelle"

Sikkerhedshuller sælges til andre parter

Microsoft er ikke alene om at tilbyde store summer til personer, der opdager sikkerhedsbrister i it-gigantens software.

Sikkerhedshullerne sælges nemlig også i stor stil til helt andre parter end software-producenterne selv.

"De der tjener penge på at finde sikkerhedsbrister, sælger typisk ukendte sårbarheder videre til deciderede mæglere, der derefter forsøger at sælge informationen videre til eksempelvis anti-virus- og firewall-industrien," fortæller Thomas Wong og understreger:

"Alternativet er at sælge informationerne direkte til cyber-kriminelle."

Men Microsoft håber nu, at belønningsprogrammet kan kanalisere informationerne om sikkerhedshuller direkte til virksomheden selv. Det udtaler chefen for Microsoft Security Response Center, Mike Reavey, til The Huffington Post.

Flere it-giganter er også med på vognen

Andre virksomheder forsøger sig med lignende belønningsprogrammer. Google har over tre år betalt godt 10 millioner danske kroner til personer, der har kunnet påvise sikkerhedsproblemer i virksomhedens produkter.

Facebook har ligeledes udbetalt mellem tre og seks millioner danske kroner for information om sikkerhedshuller, siden virksomheden oprettede sit program for to år siden.

Det nye belønningsprogram fra Microsoft står ikke alene. Den 26. juli skyder samme virksomhed en konkurrence i gang, der tilbyder hackere op til omkring 60.000 danske kroner for at finde sikkerhedshuller i en ikke-færdig version af Internet Explorer 11.

Microsoft software involveret i større cyberangreb

Historisk set er hullerne i Microsofts software blevet udnyttet i store sager et utal af gange. Heriblandt den nylige ring af kriminelle, der stjal mere end 2,7 milliarder danske kroner fra finanssektoren.

Stuxnet, der skabte ravage i Irans atomprogram, udnyttede også på daværende tidspunkt ukendte sikkerhedshuller i Microsofts software.

Følg @jensh0lm på Twitter

Læs også:

Trods præmie på 850.000 kroner: Ingen kunne knække Chrome OS

Teenager scorer på sikkerhedshul i Chrome-browser

Scor kassen på at finde sikkerhedshuller i Chrome




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere