Regeringen, regionerne og kommunerne er på plads med den offentlige sektors økonomiaftaler for 2014, og her er der flere digitale fingeraftryk end set længe.
Ganske som ventet er det helt store dyr i åbenbaringen den kommende digitaliseringsreform med fokus på digital velfærd, som vil se dagens lys til efteråret.
På nuværende tidspunkt har regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) aftalt at iværksætte en samlet indsats på fire konkrete områder, som omhandler hjælp til løft, brug af hjælpemidler, spiserobotter og vasketoiletter med henblik på at spare en halv milliard kroner ved fuld indfasning i 2017.
Men digitaliseringsformen vil dog sandsynligvis også indeholde mere it-fokuserede målsætninger for udbredelsen af eksempelvis landsdækkende telemedicinske løsninger, it-læring i folkeskolen og it-løsninger på socialområdet.
Tredje bølge skudt i gang
De tre parter i den offentlige sektor er også blevet enige om, at tredje bølge i den store selvbetjeningsmanøvre i borgernes og virksomhedernes kontakt med den offentlige sektor.
Dermed kan danskerne godt se frem til, at der fra 2014 skal selvbetjenes på nettet, når danskerne eksempelvis skal søges om byggetilladelse og anmelde byggearbejde.
I alt 10 nye områder overgår til selvbetjening i slutningen af 2014, og du kan læse mere om de to første selvbetjenings-bølger her.
Målet er, at 80 procent af kommunikationen mellem borgerne og de offentlig myndigheder bliver digital i 2015.
Mobil NemID på vej
Som tidligere beskrevet vil der i de kommende måneder blive udviklet et mobilt NemID, som kan anvendes på smartphones og tablets.
Det mobile NemID forventes lanceret i løbet af foråret 2014.
Samtidig vil den offentlige sektor også have skubbet mere gang i brugen af grunddata, som skal skydes ud til blandt andet app-udviklere, så disse data kan komme tilbage i borgernes hænder pakket ind i meningsfyldte apps.
Med økonomiaftalen for 2014 bliver Danske Regioner med millionvis af data på sygehusområdet også en del af planen om at udvinde det digitale guld i de mange offentlige datasæt.
Senest har Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter fortalt, at danskernes adressedata skal frigives, så kreative hoveder kan bygge brugbare apps til gavn for både effektiviteten og væksten.