Venstres it-ordfører Michael Aastrup Jensen har oven på hackerangrebet mod politiets registre været på Twitter og rase over, at ingen har oplyst politikerne om situationen.
Det sker, efter at folketingspolitikeren har været i DR2 og tale om miseren.
"I @dr2 kl 12 om hackersagen, som er dybt alvorlig - i forhold til at det kunne ske, men også, at vi ikke har fået nogen besked før nu," lyder det på Twitter fra den rutinerede it-ordfører.
I følge Computerworlds oplysninger blev politikerne på Christiansborg orienteret om hackersagen, efter politiet har efterforsket den siden januar.
"Alt sættes ind på opklaring"
I kølvandet på sagen har justitsminister Morten Bødskov (S) været ude med en pressemeddelelse, hvor han slår fast, at politiet vil gøre alt for at opklare sagen.
"Jeg kan godt forstå, hvis folk bliver bekymrede over at høre om en sikkerhedsbrist i politiets registre. Og jeg kan også godt forstå dem, der ønsker svar på, om sikkerhedsbristen har betydning for dem personligt," forklarer justitsministeren situationen i pressemeddelelsen.
"Jeg vil derfor forsikre befolkningen om, at alle nødvendige ressourcer er sat ind for hurtigt at håndtere og skabe klarhed om sagen," slår Morten Bødskov fast i pressemeddelelsen.
Han siger samtidig til nyhedsbureauet Ritzau, at det på grund af efterforskningen er for tidligt at komme med detaljer i sagen, som kort handler om, at der er blevet konstateret indbrud hos politiets registre hos CSC.
I den forbindelse har hackerne også haft adgang til andre registre hos CSC, der blandt andet tæller Skat og CPR.
Vestager kræver undersøgelse
Også økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) er på banen med en udmelding oven på den store hackersag i Danmark, der har tråde til en stor og aktuel retssag i Sverige om hackerindbrud hos Logica (nu CGI) og Nordea.
"Jeg ser med meget stor alvor på denne sag, og derfor bad jeg, da jeg blev orienteret, om en grundig undersøgelse af sikkerheden i vores eget CPR-system," lyder det fra Margrethe Vestager i en pressemeddelelse.
"Jeg har også bedt om en redegørelse fra CSC for, hvorfor jeg først er blevet orienteret så sent i forløbet," lyder det videre i pressemeddelelsen fra økonomi- og indenrigsministeren.
I skrivende stund er blandt andre Københavns Politi, Rigspolitiet og Politiets Efterretningstjeneste (PET) i fuld sving med at skabe klarhed over sagen og ikke mindst dens omfang på dansk grund.