Artikel top billede

Se listen: Her er de største brugere af Statens It

Statens It har lavet en opgørelse over, hvilke brugere der egentlig har brugt mest drift, print, pc'er og meget mere. Tjek listen over de store millionbeløb.

Statens It er som bekendt en central it-spiller på det statslige område og står for store dele af blandt andet it-driften hos flertallet af landets ministerie-områder.

Nu har Statens It for første gang lavet en såkaldt forbrugsopgørelse.

Statens It er i år overgået fra en såkaldt bevillingsfinansiering til en afregning af kunderne efter deres forbrug af services fra Statens It.

Som en introduktion til overgangen til denne afregningsform har Statens It i 2012 løbende opgjort kundernes forbrug i en form for skyggemodel til bevillingsstrukturen, oplyser Statens IT.

Således lavede Statens It i begyndelsen af 2013 opgørelsen over, hvad de enkelte kunder skulle have betalt i 2012, såfremt den aktivitetsbaserede afregningsmodel havde været indført.

Sagt med andre ord: Denne opgørelse er ikke udsendte regninger til kunder, men hvad de skulle have betalt, hvis man var overgået til betaling, som det altså er sket i 2013.

Højeste og laveste forbrug

Således viser 2012-opgørelsen, som Computerworld har fået aktindsigt i, at opdelingen af it-ydelser er opdelt indenfor en stribe felter.

Det være sig it-servicedesk, fagapplikationsdrift, driftsinfrastruktur, netværk, telefoni, print og it-rådgivning.

Du kan tjekke alle underposterne og hovedposterne for hver kunde ved at downloade dette ark.

Her fremgår det videre, at Finansministeriet ville være blevet afregnet for 35,8 millioner kroner i 2012.

Erhvervs- og vækstministeriet brugte for 35,3 millioner kroner, Klima-, Energi og Bygningsministeriet 13 millioner kroner, Forskning, Innovation og Videregående uddannelser 17,3 millioner kroner, Integrationsministeriet 19,2 millioner kroner og Kulturministeriet 15,8 millioner kroner.

Hos Miljøministeriet finder man det næsthøjeste beløb på 78,9 millioner kroner, mens Beskæftigelsesministeriet beløb er 81,5 millioner kroner og dermed det højeste.

I den lave ende ligger Økonomi- og Indenrigsministeriet med 0,5 millioner kroner, Social- og Integrationsministeriet 3,2 millioner kroner, Ministeriet for by, bolig og landdistrikter 3,2 millioner kroner og til sidst "andre kunder", som er blevet faktueret for 1,2 millioner kroner.

Tilsammen ville alle kunderne være blevet faktuereret i 2012 for 136,7 millioner kroner, hvis afregningen efter forbrug havde været implementeret i 2012.

Læseguide: Sidetal for hver kunde

Som en læsevejledning til det ark, du kan downloade med tal, kan du herunder se, hvilke sider som de forskellige kunders oplysninger kan findes på.

Finansministeriet.
Side 1-2

Erhvervs- og vækstministeriet
Side 3

Klima-, Energi og Bygningsministeriet
Side 4-6

Forskning, Innovation og Videregående uddannelser
Side 7-8

Integrationsministeriet
Side 9

Kulturministeriet
Side 10-12

Miljøministeriet
Side 13

Beskæftigelsesministeriet
Side 14-15

Økonomi- og Indenrigsministeriet
Side 16-17

Social- og Integrationsministeriet
Side 18

Ministeriet for by, bolig og landdistrikter
Side 19

Andre kunder
Side 20




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2025

Hvordan du orkestrerer og opdeler SAP-projekter for at opnå gevinster hurtigere? Hvordan påvirker AI fremtiden for SAP i almindelighed og måske også din virksomhed? Dette er blot nogle af de svar du får ved at deltage på denne spændende konference.

03. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Backup, availability og disaster recovery

I en tid hvor truslerne mod it-driften kun vokser, er det afgørende at kende forskellen på backup, availability og disaster recovery. Deltag og få konkret viden og praksisnære eksempler på, hvordan I kan styrke jeres beredskab.

07. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, København: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

08. april 2025 | Læs mere