I weekenden skabte det meget postyr på nettet, at Facebook-stifter Mark Zuckerberg dukkede op i Danmark - på statsminister Helle Thornings kontor.
Statsministeriet afviser over for ComON at kommentere på dagsordenen for ministerens møde og henviser til Facebook for svar på, hvorfor Zuckerberg ville i audiens med landets regeringsleder.
Så selv om Zuckberg ofte prædiker åbenhed og transparens, er det egentlige formål med Zuckerbergs besøg i Danmark stadig en gåde.
Men vores amerikanske søstermedie PC World har måske fundet forklaringen.
EU arbejder på at lave en databeskyttelsesreform, der blandt andet skal stramme op for firmaers brug af persondata. En handelsvare som mange it-giganter i dag tjener gode penge på. Derfor er det ikke overraskende, at Google, Yahoo og Microsoft er blevet afsløret som "skjulte" bidragydere til en lobbyorganisation, der forsøger at påvirke lovens udformning i Bruxelles - i retning af færre stramninger.
Den såkaldte European Privacy Association (EPA) er blevet kritiseret for at forsøge at fremstå som en græsrodsbevægelse med primært tænketanke og NGO'er som medlemmer. Og altså store it-giganter som skjulte økonomiske støtter.
Det kommer reformen til at betyde for Facebook
Facebook er ikke udpeget som økonomisk støtte til EPA, men det er ikke usandsynligt, at det sociale netværk og Mark Zuckerberg i stigende grad forsøger at påvirke den trans-europæiske lovgivning.
EU-kommissionen forklarer selv i dette to-siders dokument kort og pædagogisk, hvad de kommende regler kan betyde for sociale mediers måde at drive forretning på. Det indebærer "privatlivsbeskyttelse som standard" og den såkaldte ret ti lat blive glemt på nettet. Altså at få fjernet oplysninger. Og firmaerne skal i højere grad informere sine brugere om, hvad deres persondata bruges til.
Facebook har tidligere taget lidt let på kritiske henvendelser vedrørende databeskyttelse fra for eksempel nordiske forbrugerrådsorganisationer.
Men med udsigten til strammere databeskyttelseslovgivning er det naturligt, at Facebook i højere grad er til stede i EU - for eksempel på den danske statsministers kontor.
Oplysningen om, at Zuckerbergs besøg i Danmark er en del af et større lobby-arbejde i EU, bekræftes også af DR Nyheders kilder.
LÆS OGSÅ: