Telia i storoffensiv: Vi fordobler på fastnet

Telia er klar til at indlede en ny offensiv i jagten på danske fastnetkunder. Direktøren regner med næsten at kunne fordoble antallet af kunder i løbet af det næste år.

Telia har store mål på det faldende, danske marked for fastnettelefoni.

Peter Bredgaard, der er administrerende direktør for Telias danske fastnetselskab, melder nu ud, at selskabet i løbet af det næste år forventer næsten at fordoble sit kundetal.

Ved udgangen af 2003 havde godt 110.000 kunder fastnetabonnement hos Telia, og Peter Bredgaard går efter at have 200.000 fastnetkunder om et år.

Massiv millioninvestering

Telia skød 21. oktober en massiv millioninvestering i markedsføring af fastnettet herhjemme i gang.

Den gælder først og fremmest et produkt, som gør det muligt at ringe uden at betale minutpris i fritiden.

Umiddelbart ser den satsning ikke ud til at have båret frugt.

I andet halvår sidste år vandt Telia kun knap 4.000 kunder herhjemme, mens Tele2 til sammenligning fik mere end 20.000 nye fastnetabonnementer. Selskabet er i dag næsten dobbelt så stort som Telia.

- Men vores indsats har givet flere end de 4.000 kunder. Vi tabte kunder i begyndelsen af første halvår, fordi vi var nødt til at tage det stille og roligt i det meste af 2003, siger Peter Bredgaard.

Han henviser til, at Telia i slutningen af 2002 hev i håndbremsen og fyrede næsten halvdelen af medarbejderne i den danske fastnetforretning. Siden er tiden gået med at finde grundlaget for den nye offensiv.

Den skal ifølge Peter Bredgaard ikke kun ske med fritidsabonnementet til privatkunder. Hvis hans mål skal indfries, er det nødvendigt at sælge en vifte af produkter, også til erhvervslivet.

Stadig profit at hente

De danske myndigheder har fastlagt vilkår, som gør det umuligt for TDC's konkurrenter at tjene penge på at sælge fastnetabonnementer. I stedet skal de hente indtjeningen på telefonsamtalerne, hvor der stadig er profit at hente, selv om både mængden af samtaler og prisen falder.

Telia dirigerer ifølge Telestyrelsen kun seks procent af de samtaler, danskerne foretager fra deres fastnettelefoner. Tele2's markedsandel er godt dobbelt så stor, mens TDC sidder på 63 procent.

Ifølge Peter Bredgaard snyder tallene dog, fordi Telia har dansk grossistforretning, der genererer omtrent lige så mange telefoniminutter som slutkunderne. Grossistforretningen bygger blandt andet på købet af Powercom i 2001.

84 procent af danskerne havde ved årsskiftet fastnetabonnement hos TDC. Telias markedsandel var tre procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere