Artikel top billede

Verdenskendt pirat stiller op til EU-parlamentet

Medstifter af berømt og berygtet fildelingstjeneste stiller op for det finske Piratparti ved EU-parlamentsvalget næste år. Her er hans mærkesager.

Læs også:

Pirate Bay-stifter har mistet alt: "Men min sjæl kan de ikke tage"

Medstifteren af verdens mest berømte og berygtede fildelingshjemmeside The Pirate Bay, Peter Sunde, stiller nu op til Europa Parlamentet, og kan derfor potentielt blive stemt ind ved valget næste år.

Det skriver mediet techdirt.com.

"Selvom jeg ikke er politiker, eller måske netop på grund af det, tror jeg, at mine erfaringer og viden kan bidrage til at skabe de løsninger, vi er i akut behov for," siger Peter Sunde til pirat-mediet torrentfreak.com.

Svenskfødte Peter Sunde vil blive opstillet som kandidat for det finske Piratparti. Et parti, der i øjeblikket også arbejder på at få valgt medlemmer ind i det finske parlament og kommunalbestyrelser.

Hvis Pirate Bay får et sæde i Europa Parlamentet, vil to af mærkesagerne blive at reformere europæisk ophavsret samt legalisering af ikke kommercielle fildelingstjenester.

Peter Sunde har også senest markeret sig inden for et helt andet område. I sidste måned lancerede han VPS (Virtual Private Server) virksomheden Moln.

Peter Sundes mærkesager

Ifølge Peter Sunde er der brug for at reformere europæisk lovgivning omkring ophavsret.

"Ikke-kommerciel fildeling skal naturligvis være lovlig og beskyttet, og vi må derfor nytænke ophavsretten. Ophavsret er ikke det, der giver kunstnerne penge, den er kun til for deres mæglere og forhandlere," siger Peter Sunde.

Han ønsker i stedet, at EU skal putte penge i en kasse, der skal kanaliseres ud til borgerne.

"Jeg vil hellere oprette en sponsorkultur ved at give flere penge til musikuddannelse og derved facilitete folk til skabe musik i stedet for at udvide ophavsret-lovgivning," siger han. 

Ser positivt på fremtiden

På grund af en retssag om netop ophavsret er Peter Sunde af den svenske landsret dømt til otte måneders fængsel og til at betale en bøde på knap 37 millioner kroner.

Men han ser alligevel positivt på fremtiden i Piratpartiet.

"Jeg tror, at Piratpartiet har enorme muligheder for, at kunne påvirke Europa, og det vil jeg gerne være en del af," fortæller Peter Sunde.

Ifølge torrentfreak.com har Peter Sunde også forsøgt at hverve den finsk-fødte stifter af fildelingssiden Megaupload, Kim Dotcom, til at opstille til Europa parlamentet. Han har dog takket pænt nej tak.

Læs også:

Pirate Bay-stifter har mistet alt: "Men min sjæl kan de ikke tage"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere