Artikel top billede

Sådan toptuner Google sin søgemaskine

I 15 procent af alle søgninger skal Googles søgemaskine anstrenge sig noget kraftigere end normalt med at levere et brugbart søgeresultat. Læs her om Googles arbejde med at toptune sin søgemotor.

Det er ikke småting, der ryger igennem Googles søgemaskine, som ifølge statistiksitet StatsCounter sidder på lige godt 90 procent af det globale søgemarked.

Den ultra-enkle hjemmeside med et farverigt logo, ét søgefelt og to søgeknapper bliver brugt omkring 100 milliarder gange om måneden, hvilket vil sige cirka 3,3 milliarder gange om dagen - oftest med en minimal ventetid på søgeresultaterne, der siden efteråret 2010 kommer frem, mens du taster.

Men sommetider skal Googles søgemaskine tænke sig ekstra godt om.

For omkring 15 procent af alle daglige søgninger svarende til 500 millioner efterspørgsler er aldrig set før, og sådan har det næsten altid været i søgemaskinens 15-årige liv.

"Vi bliver nødt til at løse det problem," siger John Wiley, chefdesigneren for Googles søgemaskine, til Bloomberg TV med henvisning til, at søgeprocessen kan optimeres.

Sådan vil Google løse problemet

Ifølge Google er der 30 billioner - 30.000 milliarder - unikke webadresser på nettet.

Og for at blive endnu hurtigere til at svare på de hidtil ukendte spørgsmål og søgestrenge, så pløjer søgeselskabet dagligt igennem 20 milliarder websider om dagen i jagten på data, der kan omsættes til hurtigere leverede søgeresultater.

Derudover benytter Google også sin såkaldte Knowledge Graph, der blev introduceret i USA i 2012, hvor søgegiganten forsøger at forbedre sine søgeresultater via en forståelse for søgerens intentioner og konteksten for søgningen.

Knowledge Graph indeholder således en database over 570 millioner enheder, som eksempelvis mennesker og begivenheder, hvor der indtil videre er samlet omkring 18 milliarder forbindelser mellem disse mange enheder.

Google erkender dog samtidigt til nyhedsmediet CNET, at Knowledge Graphs semantiske søgeresultater indtil videre kun er på én procent af sit fulde potentiale. 

Husker de gamle brugere

Udover at servicere fremtidens brugere med semantiske søgeresultater i eksempelvis Google Glasses, arbejder Google også med brugere, der stadig holder fast i fortidens browser-teknologier som eksempelvis Netscape og Internet Explorer 6.

"Vi bliver nødt til at fortsætte med at designe til tidligere og ældre browserteknologier, så de brugere også får en god oplevelse," forklarer Googles søgemaskine-chefdesigner John Wiley til Bloomberg TV.

Du kan læse mere om Googles arbejde med sin søgemaskine her, eller selv blive bedre til at tvinge gode, relevante resultater ud af søgemotoren her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere