Artikel top billede

Nyt værktøj gemmer Spotify-musik som mp3-filer

Spotify tillader ikke downloads af musik, men en ny browser-udvidelse udnytter et hul i selskabets webklient.

Den hollandske softwareudvikler Robin Alderhoven har skabt en udvidelse til Googles Chrome-browser, som automatisk henter musikken, der streames fra Spotify, og gemmer den som mp3-filer på harddisken. Hos Spotify kan man streame musik ubegrænset, men det er ikke muligt at downloade musikken og f.eks. høre den uden internet-forbindelse.

Den nye Chrome-udvidelse Downloadify klarer denne opgave og bruger Spotifys webklient, hvor musikken sendes i ukrypteret form. Den kan altså uden videre opfanges og lagres lokalt. Downloadify åbner automatisk en dialogboks med mulighed for at gemme filen, så snart musikken starter med at spille.

Der er bare et lille problem - det er ikke tilladt. Spotify skriver i sine licensvilkår, at man hverken må kopiere, rippe eller gemme musikken.

Google har da også reageret og fjernet Alderhovens program fra sin Chrome Webstore. Googles egne retningslinier betyder, at webbutikken ikke må bruges til at distribuere programmer, der krænker andre personers rettigheder eller kan anvendes til ulovlig download af streaming-indhold.

Men det ændrer ikke ved, at Downloadify stadig fungerer og kan hentes på Github. Robin Alderhoven mener, at ansvaret ligger hos Spotify, som bør sørge for at beskytte musikken i stedet for at sende DRM-fri streams til brugerne.

Han foreslår, at Spotify uden videre kunne kryptere musikken og bruge JavaScript til at afkode den i browseren - hvis man faktisk havde et ønske om at blokere for downloads.

Koden til Downloadify er også tilgængelig på Github, og dermed kan der hurtigt komme et stort antal lignende programmer.

Sagen kan blive et problem for Spotify, som skal genforhandle sine aftaler med de tre største musikudgivere senere i år. Spotify forsøger at forhandle sig frem til mere favorable vilkår. Men det kan blive svært, hvis tjenesten bliver brugt til piratkopiering. Spotify har nu mere end seks millioner betalende brugere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere