Artikel top billede

Virus på din computer? Smid den ud!

Et tysk ministerium har valgt en radikal metode til at få styr på 170 virusinficerede computere. De blev ganske enkelt smidt ud.

Hvad skal man gøre, når ens computer er blevet inficeret med en virus? Det er et spørgsmål, som enhver computerbruger sikkert har stillet sig selv i tidens løb. Svaret afhænger af, hvor slem infektionen er. I bedste fald kan computeren renses med et godt antivirus-program. Men det kan også være nødvendigt at foretage en mere grundig rensning og i værste fald en geninstallation af hele styresystemet.

En tysk myndighed har valgt en helt anden metode til at få styr på 170 virusinficerede maskiner - og det har nu udløst en større it-skandale.

Det er undervisnings-ministeriet i Schwerin, der opdagede, at en del af computerne var inficeret med Conficker-ormen. Løsningen var meget enkel: de 170 computere blev skrottet.

En del af pc'erne var ellers helt nye, men ministeriet vurderede, at det ville være mere besværligt at rense dem for virus end at smide dem ud og købe nye computere.

Det udløste så en regning til de tyske skatteydere på 1,3 millioner kroner for anskaffelse og installation af 170 helt nye og virusfri computere.

I en rapport fra statsrevisorerne i forbundsstaten Mecklenburg-Vorpommern kritiseres det, at ministeriet fuldstændig manglede et it-sikkerhedskoncept. Man havde ganske enkelt ingen idé om, hvordan man skulle tackle en virus. Den eneste udvej var altså at gribe til hammeren og smadre computerne for at få bugt med den lille software-satan.

Ministeriet har efterfølgende fremlagt et regnestykke, der skulle vise, at det ville have kostet endnu mere at rense computerne for virus end at udskifte dem. Men statsrevisorerne kritiserer, at tallene er grebet ud af luften. De kræver, at ministeriet skal få styr på sin it-sikkerhed.

Der var stor hysteri omkring Conficker-ormen i 2009, men det viste sig senere at være noget af en fuser. Det faktiske antal af inficeringer var meget lavere end de 12 millioner, som McAfee havde forudsagt, og selv om mange frygtede at ormen ville vågne og udløse kaos den 1. april, skete det aldrig.

I tiden op til den 1. april 2009 blev Conficker-ormen fremhævet som den altoverskyggende trussel mod verdens computere. Det ser ud til, at denne hysteri også har fået det tyske ministerium til at overreagere.




IT-JOB

Center Denmark Fonden

Cloud Engineer

Netcompany A/S

IT Consultant

Capgemini Danmark A/S

SAP Project Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere