Artikel top billede

Det er bare så gammeldags at sms'e - her er afløseren

Et relativt nyt fænomen har møvet sig ind på smartphonen og presser sms'en ud på et sidespor. Læs her, hvor meget teleindustrien kan tabe på den nye fidus.

Der er sket et særdeles stort indhug i antallet af sendte sms-beskeder på danske mobiltelefoner.

Således blev der på toppen i 2010 sendt godt 13 milliarder beskeder via den velkendte short message service, mens det tal i 2012 var nede på godt 11 milliarder årlige sms'er.

Det svarer til en nedgang på knap 15 procent på blot to år, og intet tyder på, at antallet af sms'er vil stige i de kommende år.

For nye tal fra USA viser, at sms'erne helt er blevet overhalet af beskeder på chat-apps som eksempelvis WhatsApp, Apples iMessage og Facebooks Chat Heads, der mod slutningen af 2012 tilsammen sendte flere beskeder end sms-maskineriet.

Det skriver Financial Times, efter avisen har hyret teleanalytikervirksomheden Informa til at undersøge, hvordan sms- og chat-app-markedet har udviklet sig.

Læs også: Sms'en i frit fald: Danskerne gider den ikke mere

Kedeligt nyt for teleindustri

Teleanalytikerne fra Informa peger på, at antallet af app-beskederne i år vil blive fordoblet til 41 milliarder chat-beskeder om dagen på globalt plan.

Det svarer til dobbelt up på det nuværende antal dagligt afsendte sms-beskeder.

Den udvikling er kedeligt nyt for den globale teleindustri, som ifølge Informa årligt skovler omkring 685 milliarder kroner ind på sms'erne.

Her nævnes Spanien som et eksempel, hvor den årlige sms-omsætning er faldet fra 8,2 milliarder kroner i 2007 til 5,7 milliarder kroner i 2011.

Her er der gevinst i data-eksplosionerne

Dataeksplosion giver nye abonnementer

Flere teleselskaber har øjnet udviklingen og har lanceret deres egne chatservices, så de kan holde på kunderne, når skiftet fra sms til chat-apps for alvor sker i de kommende år.

Det gælder eksempelvis Deutsche Telekom og Orange, der i vinters lancerede sin Libon-service. Det kan du læse mere om her.

Herhjemme har direktør for Teleindustrien, Jakob Willer, tidligere sagt til Computerworld, at telebranchen holder skarpt øje med udviklingen.

"Datatjenesterne er en udfordring for de nuværende forretningsmodeller, og det er selvfølgelig ikke en udvikling, der skal modarbejdes, men det er klart en udfordring, at tingene kan koges ned til rene datatjenester," sagde Jakob Willer til Computerworld tilbage i november.

Siden den udtalelse har flere af de store danske teleselskaber lanceret abonnementstyper baseret på datatrafik, som fra første halvår til andet halvår af 2012 er vokset fra 3.500 terabyte til 9.600 terabyte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere