Artikel top billede

Lognings-ballade: Justitsminister sætter it-ordfører på plads

Socialdemokraternes it-ordfører Trine Bramsen bliver undsagt af sin partifælle, justitsminister Morten Bødskov (S), i sag om sessions-logning.

Læs også: It-ordfører: Sessions-logning anvendt oftere end I ved

Det vakte ramaskrig, da Socialdemokraternes it-ordfører for nylig på en telekonference forsvarede den udskældte logningsbekendtgørelse.

It-ordføreren hævdede nemlig i en diskussion om sessions-logning, at hun havde set eksempler i Justitsministeriet på sager om "mord, børneporno og våbenhandel".

Udtalelserne, som hun i første omgang fastholdt, var ganske kontroversielle, da det i givet fald kunne betyde, at justitsministeren har holdt oplysninger hemmelige for Folketingets retsudvalg.

For i en redegørelse har Justitsministeriet kun oplyst om én sag, hvor sessions-logning har hjulpet politiet frem til opklaring.

Kræver klart svar

Enhedslistens Pernille Skipper krævede derfor klart svar fra justitsministeren, og det er nu kommet. Svaret lyder, at Trine Bramsen har blandet tingene sammen.

"Den refererede udtalelse må således efter Rigspolitiets opfattelse formentlig bero på en sammenblanding af forståelsen af henholdsvis loggede oplysninger om teletrafik og sessionslogning," lyder konklusionen fra ministeren efter at have forklaret forskellen:

"Rigspolitiet kan til brug for besvarelsen af spørgsmålet oplyse, at politiet igennem en årrække har anvendt oplysninger om teletrafik som helt centrale beviser i forbindelse med større straffesager, hvoraf et uddrag er omtalt i afsnit 5.3 i Justitsministeriets redegørelse fra december 2012 om diverse spørgsmål vedrørende logningsreglerne."

"Derimod har politiet på grund af bl.a. teknologiske udfordringer hidtil kun i meget sparsomt omfang anvendt såkaldt sessionslogning, som er oplysninger om en internetsessions initierende og afsluttende pakke, i efterforskningen af konkrete sager, hvilket er nærmere omtalt i afsnit 5.4 i redegørelsen."

Justitsministeren henviser desuden til Trine Bramsens eget brandsluknings-forsøg i Computerworld, efter sagen rullede.

Det er ikke første gang, Trine Bramsens udtalelser vækker opsigt.

Sidste sommer gjorde hun sig upopulær i telebranchen, da hun truede med at fratage selskaberne retten til at reklamere og til at bruge frekvenser til mobiltelefoni, hvis selskaberne overtræder markedsføringsloven.

Der har også været forvirring omkring hendes ønsker om en upload-hastighed på 50 mbits i forbindelse med regeringens nye bredbåndsstrategi. Læs mere om det her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere