Læs også: It-ordfører: Sessions-logning anvendt oftere end I ved
Det vakte ramaskrig, da Socialdemokraternes it-ordfører for nylig på en telekonference forsvarede den udskældte logningsbekendtgørelse.
It-ordføreren hævdede nemlig i en diskussion om sessions-logning, at hun havde set eksempler i Justitsministeriet på sager om "mord, børneporno og våbenhandel".
Udtalelserne, som hun i første omgang fastholdt, var ganske kontroversielle, da det i givet fald kunne betyde, at justitsministeren har holdt oplysninger hemmelige for Folketingets retsudvalg.
For i en redegørelse har Justitsministeriet kun oplyst om én sag, hvor sessions-logning har hjulpet politiet frem til opklaring.
Kræver klart svar
Enhedslistens Pernille Skipper krævede derfor klart svar fra justitsministeren, og det er nu kommet. Svaret lyder, at Trine Bramsen har blandet tingene sammen.
"Den refererede udtalelse må således efter Rigspolitiets opfattelse formentlig bero på en sammenblanding af forståelsen af henholdsvis loggede oplysninger om teletrafik og sessionslogning," lyder konklusionen fra ministeren efter at have forklaret forskellen:
"Rigspolitiet kan til brug for besvarelsen af spørgsmålet oplyse, at politiet igennem en årrække har anvendt oplysninger om teletrafik som helt centrale beviser i forbindelse med større straffesager, hvoraf et uddrag er omtalt i afsnit 5.3 i Justitsministeriets redegørelse fra december 2012 om diverse spørgsmål vedrørende logningsreglerne."
"Derimod har politiet på grund af bl.a. teknologiske udfordringer hidtil kun i meget sparsomt omfang anvendt såkaldt sessionslogning, som er oplysninger om en internetsessions initierende og afsluttende pakke, i efterforskningen af konkrete sager, hvilket er nærmere omtalt i afsnit 5.4 i redegørelsen."
Justitsministeren henviser desuden til Trine Bramsens eget brandsluknings-forsøg i Computerworld, efter sagen rullede.
Det er ikke første gang, Trine Bramsens udtalelser vækker opsigt.
Sidste sommer gjorde hun sig upopulær i telebranchen, da hun truede med at fratage selskaberne retten til at reklamere og til at bruge frekvenser til mobiltelefoni, hvis selskaberne overtræder markedsføringsloven.
Der har også været forvirring omkring hendes ønsker om en upload-hastighed på 50 mbits i forbindelse med regeringens nye bredbåndsstrategi. Læs mere om det her.