Artikel top billede

Microsoft tjener kassen - på Android

Nu skal Foxconn betale licensafgifter til Microsoft for smartphones og tablet-pc'er med Android.

Microsoft har netop indgået en licensaftale med den taiwanesiske producent Foxconn (Hon Hai Precision Industry), som betyder, at selskabet fremover skal betale licens for at bruge Microsofts patenter i alle produkter med Android og Chrome OS.

Foxconn fremstiller 40 procent af verdens forbruger-elektronik, og aftalen indebærer, at Microsoft fremover modtager licensbetalinger for en stor del af disse produkter. Ifølge Ars Technica er der tale om den største licensaftale, som Microsoft har indgået indtil nu.

Det er blandt andet Acer og Amazon, der får produceret Android-enheder hos Foxconn.

Microsoft kræver, at alle producenter, som fremstiller Android-produkter, skal betale licens. Nu fortæller Microsoft, at mere end halvdelen af alle Android-telefoner kommer fra producenter, der betaler licens for patenterne, herunder LG, HTC og Samsung.

En af undtagelserne er Motorola Mobility, der er ejet af Google. Selskabet har indtil videre afvist at betale licens til Microsoft.

Men Googles mobile operativsystem har alligevel udviklet sig til en ganske god forretning for Microsoft.

Goldman Sachs har tidligere forudsagt, at Microsoft ville tjene 444 millioner dollar eller næsten 2,5 mia. kr. på Android-licenser i regnskabsåret 2012.

Det ser ikke dårligt, når man tænker på, at Microsoft ikke har investeret én eneste krone i udviklingen af Android. Google har da også anklaget Microsoft for at afpresse konkurrenterne.

Microsoft mener, at Android krænker firmaets patenter. Det anslås, at Microsoft modtager mellem 3 og 6 dollar for hver solgt Android-enhed. Det er muligvis mere, end Google tjener på hver enhed.

Google forlanger ikke direkte licens på Android, men tjener penge på annoncevisninger og salg af applikationer.

Pengene fra Android er dog kun en dråbe i havet for Microsoft, som havde en omsætning på mere end 400 mia. kr. i 2012.

Det skulle dog være sikkert, at indtægterne fra Android-licenser er meget større end det beløb, som Microsoft tjener på salg af sit eget mobile operativsystem til smartphones.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere