Artikel top billede

Foto: MoToMo/Flickr - CC by-sa 2.0

Her kan du bruge Bitcoins i Danmark

Nu kan du betale for din overnatning med den digitale valuta.

Den digitale valuta Bitcoin nyder meget opmærksomhed i øjeblikket, men på Lolland har man længe diskuteret den nye valuta.

Bandholm Hotel skriver på sin hjemmeside, at man nu kan betale med Bitcoins.

"Vi har snakket om det i lang tid, så det er ikke noget, der er udsprunget af den seneste uges hype. Vi har kunnet modtage Bitcoin-betalinger i cirka en måned," forklarer Asbjørn Evensen, hoteldirektør på Bandholm Hotel.

Den første Bitcoin-betalende gæst lader dog vente på sig. Men hoteldirektøren har fået lovning på, at nogle sommergæster forventer at betale med Bitcoins.

Hotellets bygninger blev i 2008 købt af Faderhuset. Hotellet forpagtes af Bandholm ApS

Veksler straks

På grund af meget omtale og stor interesse for Bitcoins har kursen i den seneste tid svinget forholdsvist meget. Men de udsving bekymrer ikke hoteldirektøren.

"Kursen har faktisk været meget stabil. Bortset fra den seneste uge. Jeg har også rejst en del i Afrika, så svingende kurser er ikke et helt ukendt fænomen for mig," siger Asbjørn Evensen med et smil.

Men eventuelle udsving i kursen kommer ikke til at betyde noget på Lolland.

"Vi vil ikke som sådan investere i Bitcoins. Vi omregner straks til kroner. Så for os er det som at tage imod gavekort eller kontanter," forklarer Asbjørn Evensen.

Hotellet anvender Bips.me, der er en off- og online-gateway til at modtage Bitcoin-betalinger.

Firstmovers

Asbjørn Evensen erkender, at valutaen stadig er i sin barndom, og at valutaer kun har en værdi, hvis der er nogen, der bruger dem. Så den udvikling vil Bandholm Hotel som firstmovers gerne være med til at sætte i gang.

Ifølge hotellets egne oplysninger er det ikke det første i verden, som accepterer Bitcoins - men sandsynligvis det første i Skandinavien

DR's radioprogram Harddisken kunne i sidste uge fortælle, at den københavnske frisør og retro-spilsbutik Ruben & Bobby accepterer Bitcoins. Hvis du kender andre danske butikker eller organisationer, der modtager Bitcoin-betalinger, må du meget gerne lægge en kommentar under artiklen.

Få flere danske nyheder om Bitcoins via Facebook-gruppen Bitcoin Nyheder Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere