Danmark er Scribonas smertensbarn

Scribona i Danmark kører fortsat med underskud, og it-distributøren har fået den tvivlsomme ære at blive særskilt omtalt i det svenske moderselskabs regnskab på grund af problemerne. Ifølge direktøren i Danmark går det dog fremad.

Scribona-koncernens danske datter volder fortsat problemer hos it-distributørens svenske moderselskab.

I Sverige er moderselskabet kommet med et regnskab, hvor distributøren lige holder skindet på næsen og vender tilbage til sorte tal. Men den danske underskudsforretning nævnes særskilt som problembarn.

- Den danske virksomhed, som agerer en meget besværlig markedssituation, har gennem personalereduktioner og højere marginer forbedret driftsresultatet, men har fortsat underskud, står der i regnskabet fra den anden side af Øresund.

I 2002 stod der 67 millioner kroner skrevet med rødt på den nederste linje i det danske regnskab, og umiddelbart efter årets afslutning fik 45 af de ansatte en fyreseddel.

Jens Viggo Rasmussen, som er administrerende direktør i Scribona Danmark, bekræfter, at underskuddet er mindre i 2003, men løfter ikke sløret for konkrete tal. Ifølge det svenske regnskab faldt omsætningen i Danmark med en lille halv milliard kroner til 1,6 milliarder kroner.

Holder fast i planen

Jens Viggo Rasmussen tror stadig på plus i første kvartal i år.

- Vi har lagt en plan, hvor vi blandt andet renser ud i nogle dårlige kundeforhold. Den holder vi fast i, men det tager tid, inden forholdende er endeligt afsluttet. Men ellers er der ikke sket forandringer, for vi balancerer på det rigtige punkt og skal være gearet, hvis markedet pludselig rykker, siger han.

Direktøren henviser til, at de sidste tre måneder sidste år tydede på bedre tider, og som tingene ser ud nu, er der ikke udsigt til ændringer internt såsom fyringer.

Trods troen på et plus på bundlinjen efter de første tre måneder af i år tør han dog ikke spå om regnskabstallenes farve for hele året.

Det svenske moderselskab hev en samlet omsætning på 9,8 milliarder kroner og nåede akkurat at vende et tab på 27 millioner kroner til et overskud i underkanten af millionen sidste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere