Da whistleblower-organisationen Wikileaks i 2010 afslørede tusindevis af ambassade-korrespondancer fra hele verden, var der ramaskrig over offentliggørelsen af det stærkt politiske indhold i de mange mails.
Nu er et endnu større informationslæk på to millioner mails dukket op til overfladen. Og også denne gang er der lagt i kakkelovnen til en verdensomspændende skandale.
Sagen drejer sig om to millioner mails, der indeholder millionvis af konto-oplysninger på tusindvis af navngivne personer med penge i skattely.
Bag lækket står Konsortiet for Undersøgende Journalistik i Washington sammen med en række medier fra hele verden.
Blandt de mange navngivne personer, der tilsammen har omkring 185.000 milliarder kroner gemt væk i internationale skattely, er der flere prominente navne på den internationale politiske scene, som åbenbart har haft penge gemt væk i banker på steder som Cayman Island og især på De Britiske Jomfruøer.
Det skriver The Guardian, som også har medvirket til datalæk-projektet.
Politikere på glatis
Chefen for det franske skattevæsen gennem 20 år og nær ven til præsident Francois Hollande, Jean-Jacques Augier, er grebet i at have løjet utallige gange om en schweizisk bankkonto.
Også Mongoliets tidligere finansminister er muligvis færdig i politik ovenpå lækket, der kæder ham sammen med selskaber, der har konti på De Britiske Jomfruøer.
Politiken.dk skriver, at også Georgiens ministerpræsident har offshore-interesser på De Britiske Jomfruøer, mens Aserbajdsjans præsident, Ilham Alijev, åbenbart har haft forbindelse til en forretningsmand, der har fået en del frugtbare kontrakter med regeringen, hvorefter der er dukket selskaber op med navnene på præsidentens døtre på De Britiske Jomfruøer.
Den danske netavis nævner, at også prominente politikere, royale og forretningsfolk fra Spanien, Storbritannien, USA og Canada og efterkommere af Filippinernes præsidentpar Ferdinand og Imelda Marcos er nævnt i dokumenterne om skattely, som ellers normalt er omgærdet af den største tavshed.
Ifølge The Guardian forventes det, at den britiske premierminister James Cameron på junis G8-topmøde vil forsøge at håndtere situationen med, at rigmænd undgår beskatning på de britiske øer, mens hjemlandets egne borgere må slippe pund i milliardvis til the taxman.