Artikel top billede

Facebook prøver lykken - men her er seks andre tema-mobiler der floppede fælt

Facebook går i seng med HTC. Den slags samkvem falder ikke altid heldigt ud.

I aftes præsenterede Facebook endelig sin store mobile ambition med Facebook Home.

Som en del af lanceringen er Facebook gået i tæt samarbejde med HTC om at lave en telefon, der bliver født med Facebook-brugerfladen.

I mobiltelefonens 40-årige historie har den slags partnerskaber resulteret i en række bastard-telefoner og samarbejder, som forlængst er røget i glemmebogen.

På de følgende sider har vi samlet et rædselskabinet af tema-telefoner, der er født ud af one-night-stands mellem forskellige producenter eller produkter.

Kan du for eksempel huske Myspace-telefonen og Microsofts egen flop-mobil?

Se mere på de følgende sider --->

Den første Apple-mobil var ikke lavet af Apple

Motorola Rokr E1 var efter sigende den første mobiltelefon, der kunne spille sammen med Apples iTunes.

Den kom på gaden i 2005 og var udviklet i samarbejde med Apple.

Musikafspillerens brugerflade mindede om de på tidspunktet populære iPod-afspillere. Firmwaren havde dog den uheldige begrænsning, at der kun kunne gemmes 100 sange. Desuden var overførselshastigheden meget langsom. De to ting har sikkert været med til at begrænse salgssuccesen - til trods for et gigantisk marketingbudget. 

Som bekendt var Apple senere sin partner utro ved at lancere den ultramobile iPod Nano. Det fik Motorolas direktør til at anklage Apple for at ødelægge salget af Rokr.

MySpace-telefonen

I dag har Facebook forlængst sendt MySpace til tælling. Men tilbage i 2005 var MySpace stadig den mest populære af de to.

Det forsøgte teleudbyderen Helio at udnytte med det, der blev kendt som "MySpace-telefoner".

Telefonerne Hero og KickFlip blev markedsført hårdt mod den smarte og unge målgruppe, der brugte MySpace. Helio var en af branchens første til at bruge den nemme adgang til sociale netværk som det største salgsargument. Teleudbyderen lavede sin egen webportal, der gjorde det nemt at tjekke og opdatere sin MySpace-profil.

Telefonerne var også interessante, fordi de blev solgt med flatrate data-abonnementer. Lidt atypisk i en præ-iPhone-tid.

Om det blev en succes? Tja, firmaet fik aldrig mere end 170.000 amerikanske kunder. Helio blev i 2008 solgt til Virgin.

Nokias spil-bastard floppede

Nokia forsøgte i 2003 at skabe en spille-telefon, der skulle lokke nogle af de mobile spillere, som på det tidspunkt især blev tilfredsstillet af Nintendos Game Boy-univers.

Men N-Gage blev aldrig en succes.

Sammensmeltningen af telefon og spilkonsol var simpelthen for kluntet. Knapperne var ikke gode til gaming. Og croissant-formen gjorde telefonen til lidt af en uhandy bastard.

N-Gage levede dog videre som spilunivers, der fungerede på tværs af Nokias telefoner.

Hov, Facebook har lavet en telefon før

Verden er faktisk tidligere blevet velsignet med flere Facebook-telefoner.

Vodafone 555 Blue er kun et par år gammel og er især kendt for sin dybe integration med Facebook - tydeligst markeret med en Facebook-knap på forsiden.

Den blev solgt på, at det var nemt at tage et billede og hurtigt lægge det eller en statusopdatering ud på sin Facebook-profil.

Det var dog en forholdsvis billig telefon, hvilket også kunne mærkes på maskinrummets begrænsede kræfter. Det var for eksempel svært at afspille videoer og se billeder.

På samme tidspunkt kunne man dog også købe den lidt stærkere HTC ChaCha.

Dødfødt Microsoft-mobil

Microsoft har også forsøgt at lave en "social" telefon, der blevet brandet på, at den kunne smelte ejerens brug af Twitter, Facebook og MySpace sammen.

Telefonerne fik navnene Kin One og Kin Two.  

Via den grønne knap, Spot, på skærmen var det muligt at dele alt, man foretog sig.

Begge telefoner var selvfølgelig også bundet op på Microsofts musiktjeneste Zune, som aldrig officielt blev lanceret i Danmark.

Microsoft stoppede meget hurtigt med produktionen af Kin.

En Playstation-telefon?

Halvt Android-mobil - halvt PlayStation.

Sådan kunne man beskrive Sony Experia Play fra 2011.

En god idé. Men dårligt udført.

For eksempel var der mange af spillene, der slet ikke understøttede de fysiske knapper. 

Vores anmelder kaldte det dengang for "et lidt for dyrt nicheprodukt med lidt for mange kompromiser".

Læs også denne historie, hvor en it-blogger frygter, at den nye Facebook Home-brugerflade kan bruges til at følge alle dine bevægelser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere