Læs også: Din mobiltelefons antenne-kvalitet holdes hemmelig
Nordjyske repræsentanter ryddede bordet, da der i går blev uddelt priser til danske telespydspidser.
Prisuddelingen skete foran den danske telebranche, der havde kæmpet sig gennem forårssneen til Ingeniørhusets lokaler på Kalvebod Brygge i København.
Først og fremmest blev det teleprofessor Gert Frølund Petersen fra Aalborg Universitet, der løb med titlen som vinder af den danske Telepris, der for andet år i træk blev uddelt af Teleteknisk selskab.
Gert Frølund Petersen har nemlig udmærket sig for sin forskning i antenneteknologi heriblandt at have udviklet en metode, der kan afgøre antennekvaliteten på mobiltelefoner - en metode som bliver brugt som standard i branchen i dag.
I den forbindelse har han blandt andet langet ud efter antennekvaliteten på smartphones, blandt andet Apples iPhone 4.
Læs professorens vurdering af forskellige telefoners antennekvalitet her.
Løbende kritik
Gert Frølund Petersen har også løbende kritiseret, at oplysningerne om antennekvaliteten bliver holdt hemmelig, selv om producenterne ligger inde med dem.
Dette budskab gentog han i går, da han var på talerstolen for at modtage prisen.
"Vi ved godt, hvordan vi skal måle, men der er ingen, der tør tale højt om resultaterne. Det kan ikke være rigtigt," lød det fra Gert Frølund Petersen.
Netop den manglende gennemsigtighed med mobiltelefonernes antennekvalitet er efter manges mening med til at forplumre debatten om dårlig mobildækning, da operatørerne ender med at få skylden for "mobilhullerne", selv om problemet også hænger sammen med antennekvaliteten på telefonerne.
Af hensyn til samarbejdet med producenterne, taler operatørerne heller ikke højt om problemet.
Men der er måske håb forude. I regeringens netop fremlagte bredbåndsudspil vil regeringen arbejde for en fælles EU-mærkning af "mobiltelefoners modtageegenskaber.
Disse personer er fremtidens danske telehåb
Udover teleprisen blev der også uddelt en studerendepris, og den gik ligeledes til det nordjyske, et område, der tidligere har været kendt som Danmarks stolthed inden for mobiltelefoni-industrien.
Nærmere bestemt gik prisen til tre ingeniørstuderende fra Aalborg Universitet for deres "utrættelige arbejde med satellitteknologi," som det lød fra talerstolen.
Udover prisuddelingen bød konferencen, der i år havde temaet "Nye udfordringer på nettet", på indslag om alt fra netneutralitet, piratkopiering til cyberkriminalitet.
Foruden Erhvervs- og Vækstminister Anette Vilhelmsens (SF) lynhurtige visit, der som nævnt i går gav deltagerne en lille forsmag på regeringens nye bredbåndsudspil, lagde også landets it-teleordførere vejen forbi til en afsluttende paneldebat.
Konferencen var organiseret i samarbejde mellem IT-Branchen, Teleindustrien, IDA og DI Itek.