Artikel top billede

Foto: Karinui/DevianArt - CC-BY-SA 3.0 (Foto: Karinui/Deviantart)

Dansk tjeneste samler dine yndlings-netbutikker ét sted

Salget af Trendsales skal nu finansiere et dansk bud på social shopping.

Nettet bugner med lækre netbutikker med lige så lækre varer. Hvordan får man overblik i den ustandselige strøm af produkter?

Måske via Wantr.com.

Wantr er et dansk internet-startup, der i et års tid har inviteret udvalgte brugere indenfor, men nu inviterer alle om bord.

De danske stiftere kalder tjenesten "en ny form for virtuel vinduesshopping".

"Wantr er basalt set et onlinekatalog, der hjælper folk med at holde sig opdaterede på deres yndlingsbutikker og giver besked, når der kommer nye varer. Derudover er der et socialt lag på Wantr, der gør, at man via venner og andre brugere får præsenteret nye varer, der også "flyder" rundt på Wantr," siger Toke Grøfte, der startede Wantr sammen med Stefan Bech sidste år.

Skridtet ud af beta hænger også sammen med, at Wantr har sikret sig 600.000 dollar i venturekapital (cirka 3,3 millioner kroner) fra Seed Capital og stifterne af Trendsales, Bo Eriksen og Martin Falslev Andersen.

Trendsales-stifterne solgte tjenesten i 2010 til QXL for, hvad der ifølge rygter var et trecifret millionbeløb.

Hvordan adskiller de sig?

Wantr træder ind i en hønsegård med mange haner. Både Wanelo, Pinterest, Svpply og The Fancy arbejder med forskellige vinkler på social shopping.

Alligevel mener stifterne af den danske tjeneste, at de har fundet en unik vinkel.

Hvor mange af de lignende tjeneste især handler om, at brugerne samler og deler deres favoritter, forsøger Wantr at blive et samlested for dine indkøb på nettet.

"Før Wantr besøgte jeg de samme fem/seks onlinebutikker hver dagen, for at se om de havde fået nogle nye lækre sko - ofte forgæves. Vi mente, at der måtte være en bedre måde at kunne holde sig opdateret på sine yndlings shoppingsider," forklarer Toke Grøfte.

Derfor kan man nu bede Wantr om at "crawle" udvalgte områder på sine yndlingsbutikker. Så bliver nye produkter derfra automatisk trukket ind i Wantr og oprettet - og brugerne bliver informeret om, at der er nyt på hylderne.

Sideløbende er der stadig et oplevelses-aspekt ved Wantr, hvor man hele tiden bliver præsenteret for nye varer, som venner og andre tilføjer og "wantr".

Ros fra web-kendis

Det er typisk, at Seed Capital leder en investeringsrunde og får eksterne angelinvestorer med ombord. Det var oplagt, at det blev Bo Eriksen og Martin Falslev Andersen.

"Vi har selv været brugere af sitet helt fra starten, og jeg har da også allerede købt 5-6 ting, som jeg har opdaget på Wantr - for eksempel en super lækker kaffebordsbog om surfing. Så dybest set har vi investeret i Wantr, fordi vi selv kan se brugsværdien. Og selvfølgelig også fordi vi tror på, at andre vil se værdien af sitet," udtaler Martin Falslev Andersen.

"Vi startede dialogen med dem for næsten et år siden. De var interesserede i at investere, men vi også brugt dem som sparringspartnere. Helt lavpraktisk har vi enten skrevet eller ringet til dem med spørgsmål. De har jo mellem 10 og 15 års erfaring i at drive communities, hvor der også blev lagt et lag af e-commerce ovenpå," forklarer Toke Grøfte om matchet.

Wantr har i sin korte levetid allerede fået ros fra den indflydelsesrige amerikanske iværksætter og spradebasse Jason Calacanis. I en episode af sit shov "This Week in Startups" giver han danskerne ros for konceptet. 

Wantr har pt. syv ansatte, men investeringen vil give rum til flere ansættelser.

Via Vimeo




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere