Artikel top billede

Disse danske web-tjenester kan finde din stjålne cykel

QR-koder, crowdsourcing og dusører. Sådan vil danske net-tjenester forhindre kriminalitet eller finde dine stjålne ejendele.

Selv om kriminaliteten i Danmark ligger på et historisk lavt niveau, er der flere steder i det danske iværksættermiljø fokus og innovation inden for tyveribekæmpelse og opsporing af tyvekoster eller forsvundne ejendele.

Inden for det seneste år er fem tjenester i den boldgade dukket op på ComONs radar.

En af de første var nabohjælp-tjenesten Naboor. Det er en web- og mobilplatform, hvor man forsøger at knytte fællesskaber mellem naboer og andre nærtboende bekendte, der kan holde et vågent øje med husstanden, mens ejeren er bortrejst.

Naboor er siden blevet solgt til TrygFonden, der har skiftet navnet til Nabohjælp.dk.

Print dine egne koder

Man kunne spekulere i, om det var salget af Naboor, der har fået andre iværksættere til at drømme i samme retning.

Men flere af dem har faktisk eksisteret i længere tid.

For eksempel MoreEyes.com. MoreEyes er kort sagt et koncept opbygget omkring crowdsourcing. Man opretter en efterlysning af sine forsvundne ejendele. Andre brugere, der har mobilapplikationen installeret (til Android/iOS), kan så give lyd - og få dusør - hvis de finder den forsvundne cykel, bil eller kat i deres nabolag.

Aarhusianske Taglock fokuserer også på at finde forsvundne sager.

Taglock har et simpelt setup, hvor man kan printe qr-koder eller bestille klistermærker til alle sine ejendele. I det tilfælde, at sagerne forsvinder, vil andre via qr-koden have nem mulighed for at sætte ejermanden i forbindelse med den forsvundne genstand. Når man scanner koden, bliver man sendt videre til en kontaktformular på nettet.

Taglock har lavet flere kampagner for at forsyne cykler med sine qr-koder. Men konceptet er selvfølgelig betinget af, at personen, der finder cyklen, har til hensigt at aflevere den tilbage. 

De nyeste spillere

Et nyere koncept, Diims, vil spore tyvekosterne - uden GPS og uden at tyven ved det.
 
I stedet for GPS vil Diims bruge en lille elektronisk enhed, der udsender et elektronisk radiosignal, der kan opfanges af antenner installeret i Post Danmarks biler og bygninger. Det vil sige, at placeringen aldrig vil være helt nøjagtig, men Diims garanterer en nøjagtighed på mellem 0 og 200 meter.

Batteritiden er et-to år.

En konkurrent til MoreEyes og det seneste skud på stammen af iværksætterideer i branchen er BNstolen.com.

Et koncept som også skal hjælpe brugerne med at genfinde deres ejendele ved at give belønninger til dem, der finder ejendelene. Når en bruger melder en genstand stjålet, sendes der automatisk besked videre til alle brugere og dusørjægere i det givne område via SMS og mail.

BNstolen er dog så dugfrisk, at ikke en eneste genstand er blevet meldt stjålet endnu.

Kender du andre tjenester, så del dem med os i debatfeltet.


LÆS OGSÅ:

Blog: Hvordan finder jeg ejermanden til denne forsvundne iPhone?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere