Apple og et ukendt antal Mac-brugere uden for virksomheden har været udsat for et hacker-angreb, hvor deres computere er blevet inficeret med ondsindet software, såkaldt malware.
Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der oplyser, at hacker-angrebet har udnyttet en java-sårbarhed til at ramme Apple-ansattes computere, men at Mac-brugere i andre virksomheder også er blevet ramt.
Indtil videre har it-kriminelle primært rettet deres angreb mod Windows-computere, der har den største udbredelse blandt private brugere såvel som erhvervsbrugere.
Men gennem de seneste år er it-kriminelle gradvist begyndt at rette deres opmærksomhed mod Mac-computere, der nyder stadig større udbredelse.
Historisk stort Mac-angreb
En anonym kilde betegner over for Reuters angrebet som det første store angreb mod Mac-computere.
Hackerne har installeret malwaren via den java-sårbarhed, som en gruppe hackere tidligere på ugen brugte til at få adgang til en række Facebook-ansattes computere.
Apple bekræfter i en udtalelse til en række teknologi-medier, at angrebet har ramt et begrænset antal af virksomhedens egne ansatte, men at der endnu ikke er fundet tegn på, at angrebet har resulteret i, at data er blevet lækket fra virksomheden.
"Malwaren blev sat i værk som et led i et angreb mod Apple og en række andre virksomheder, og den blev spredt via et website for software-udviklere. Vi har identificeret et lille antal inficerede systemer og isolerede dem straks fra resten af netværket," oplyser Apple.
Apple understreger desuden, at virksomheden arbejder tæt sammen med myndighederne i bestræbelserne på at finde angrebets bagmænd.
Led i større angrebsbølge?
Den seneste tid har en række større amerikanske virksomheder været genstand for hacker-angreb.
New York Times oplyste tirsdag, at en cyberenhed under den kinesiske hær mistænkes for at stå bag angrebene, og det er sågar lykkedes for it-sikkerhedsfirmaet Mandiant at finde frem til den bygning i udkanten af Shanghai, hvor angrebene formodes at stamme fra.
New York Times oplyser, at Coca-Cola, it-sikkerhedsfirmaet RSA samt el- og gas-selskaber og andre leverandører af kritisk infrastruktur har været ramt.
De amerikanske myndigheder ser angiveligt på angrebene med så stor alvor, at det forventes, at Obamas administration i den nærmeste fremtid vil indskærpe overfor den politiske ledelse i Kina, at de mange hackerangreb kan true det diplomatiske forhold mellem de to nationer.
Tidligere har det amerikanske forsvarsministerium argumenteret for, at et alvorligt hackerangreb mod kritisk infrastruktur vil kunne få samme konsekvenser som et konventionelt militærangreb.
"Lukker du for vores elforsyning, kan det meget vel være, at vi til gengæld sender et missil ned gennem en af dine skorstene," sagde en kilde i det amerikanske militær til Wall Street Journal i 2011.
Læs også:
Anklage: Mystisk kinesisk hacker-hær fører cyber-krig mod USA