Artikel top billede

Intel drosler ned for ambitioner - ændrer planer for Itanium

Intel ændrer planerne for den næste version af Itanium-chippen, der bliver langt fra så avanceret, som selskabet ellers havde planer om.

Intel skruer ned for sit ambitionsniveau for den næste generation af Itanium-chippen, der primært anvendes i HP's high-end Integrity servere.

Ifølge en diskret note på selskabets website vil den næste version af Itanium - med arbejdstitlen Kittson - bliver bygget med 32-nanometer fremstillingsproces ligesom den nuværende version af Itanium.

Dermed dropper Intel den mere avancerede fremstillingsproces, som selskabet ellers havde meddelt, at den næste generation af Itanium skulle bygge på.

Dropper sokkel

Ligeledes skrotter Intel tidligere offentliggjorte planer om at bygge en Kittson-chip, der deler sokkel-type med selskabets Xeon server-chip.

Ideen var ellers, at en fælles sokkel-type kunne nedbringe omkostningerne for både Intel og HP, der er hovedproducent af Itanium-systemerne.

Kittson vil nu blive bygget med samme sokkel som den eksisterende Itanium 9300 og Itanium 9500.

De ændrede og meget mindre ambitiøse planer for den kommende version af Itanium-chippen tegner et dystert billede, mener flere branche-analytikere.

Måske en exit-strategi

"Det kan meget vel være, at dette er tegn på en exit-strategi og at Itanium-chippens tid er ved at løbe ud," siger analytiker i Insight64, Nathan Brookwood, til Computerworlds nyhedsbureau, IDGNS.

Heller ikke Gartner-analytiker Martin Reynolds forventer, at der kommer flere større opdateringer til Itanium-chippens mikroarkitektur.

I stedet vil fremtiden alene handle om at bygge mindre chip, tror han.

Intel vil endnu ikke løfte sløret for detaljer om Kittson-chippen, som først ventes på gaden om to til tre år.

"Den vil selvfølgelig blive bedre, men vi har endnu ikke klarlagt hvor meget bedre," siger en Intel talsmand til IDGNS.

Kan skrue i årevis

Analytiker Nathan Brookwood siger, at Intel og HP kan skrue på Kittson-chippen arkitektur i årevis og derved give kunderne en konstant strøm af mindre forbedringer.

Den første Itanium-chip blev lanceret i 2001 som en udfordrer til RISC-chippene, der primært blev anvendt i Unix-serverne, men salget har aldrig været på omgangshøjde med de oprindelige forventninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere