Topnordic runder milliarden

Topnordic lagde mere end en tredjedel til medarbejdertallet sidste år, og it-selskabets røg over en milliard kroner i omsætning. Ifølge den administrerende direktør er det satsning i krisetider, der nu bærer frugt.

Systemhuset Topnordic i Ballerup har vokseværk og rundede sidste år en milliard kroner i omsætning.

Samtidig hyrede selskabet 82 nye medarbejdere i en tid, hvor branchen ellers fortsat var præget af nedgang flere steder. Nu tæller staben 282 ansatte.

Begejstringen over sidste års præstation er til at få øje på hos administrerende direktør Claus Hougesen, der i modsætning til mange andre stod i spidsen for et selskab, der valgte at skrue op for bluset, da de hårde år satte ind i it-branchen.

Hidsig satsning

- Det er jo en hidsig én at øge medarbejderstaben så meget, når markedet er, som det er. Men det viser, at teorien om, at det gælder om at satse i krisetider, bærer frugt. Så jeg er virkelig glad, stolt og tilfreds med det, vi har opnået, siger Claus Hougesen.

Mere nøjagtigt steg omsætningen i Topnordic fra 950 millioner kroner til 1150 millioner kroner.

I sensommeren overtog selskabet Mærsk Datas aktiviteter med salg af hardware og software og visse områder inden for systemintegration. Dengang vurderedes det, at omsætningen i Topnordic ville vokse en tredjedel på den baggrund. Men et trecifret millionbeløb adskiller selskabet fra den vurdering.

Den samlede vækst betød næsten en fordobling af overskuddet før skat, som endte på knap 14 millioner kroner.

En del af overskuddet skyldes ifølge Claus Hougesen fokus på omkostninger ned i detaljer som forbrug af papirclips og små gule huskesedler.

Strøm til salget

Ifølge direktøren voksede selskabet inden for alle forretningsområder. Som nøgle til fremgangen peger han på, at Topnordic for tre år siden begyndte salg over internettet.

- Det betyder uendelig meget, at vi satte strøm til alle processerne og satsede benhårdt på elektronisk handel. Vi bruger ikke tid på at rode med at lægge ordre på en enkelt bærbar pc eller printer ind i systemet. Det giver værdi, siger Claus Hougesen.

Næsten halvdelen af alle selskabets ordrer kom sidste år via web-butikken.

I det hele taget vejrer man morgenluft i Topnordic på it-branchens vegne, og Claus Hougsen ser tegn på, at væksten i selskabet er kommet for at blive. Dog i mindre tempo med vækstrater i overskud og omsætning på omkring ti procent.

- For første gang i tre år har jeg en rigtig god fornemmelse. Men der kan selvfølgelig ske mange ting, siger direktøren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere