Danmarks fem regioner og samtlige 98 kommuner er via deres it-selskab Kombit gået i fællesudbud med henblik på at købe Danmarks næste sygesikringssystem.
"Ordregiver ønsker etablering og drift af et nyt administrativt system for praksissektoren til erstatning af de nuværende løsninger, der benyttes i regionerne og kommunerne," skriver
regionerne og kommunerne i deres fælles udbudsmateriale.
Det kommende sygesikringssystem skal i praksis skabe en fælles platform for kommunale og regionale medarbejdere til at håndtere danskernes besøg hos blandt andre praktiserende læger og speciallæger.
Håndtering betyder eksempelvis afregning blandt andet af de omkring 13 milliarder kroner, som danskerne bruger på lægebesøg, og de syv milliarder kroner, som borgerne årligt får i tilskud til receptordineret medicin.
Også funktioner som borgernes udlæg for lægebesøg i udlandet og overenskomstadministration af eksempelvis udbetalinger til de praktiserende læger, skal systemet kunne håndtere.
Systemet hidrører derimod ikke hospitalsbesøg.
Et system til 215 millioner
Det forventes, at omkring 300 regionale medarbejder samt mellem 300 og 500 kommunale medarbejdere skal kunne arbejde i det kommende sygesikringssystem, som har en anslået værdi af 215 millioner kroner i det fireårige kontraktforløb.
I udbudsmaterialet fremgår det også, at udover afregning, styring og controlling af ydelser til praksissektoren, medicintilskud og andet, så skal det kommende system blandt andet også understøtte administration af sundhedskort og borgernes valg af læge.
Regionerne oplyser, at funktioner som valg af egen læge med tiden kunne blive en selvbetjeningsløsning.
Derfor skal vinderen af udbuddet også kunne levere "en fleksibel løsning, der kan udvikles i takt med, at krav, behov, regler og overenskomster ændrer sig," som det hedder i udbudsmaterialet.
Deadline for tilmelding til prækvalifikationen udløber den 1. marts klokken 12.