Det bør ikke tage meget mere end to sekunder at loade en almindelig webbutik. Men det gør det mange steder.
Analysevirksomheden Digicure har for anden gang målt load-tiden hos danske e-butikker - og hastigheden blandt de målte hjemmesider er blevet langsommere.
Den gennemsnitlige svartid for en netbutik er blevet længere. Den gennemsnitlige svartid i landets store webbutikker er nu 3,63 sekunder. For et år siden var tallet 3,13 sekunder.
Vi spilder altså mere tid på at vente på webbutikkerne, der burde gå deres tekniske setup og hosting-forhold igennem for at få fjernet de tekniske stopklodser.
Den langsomste i klassen
Den langsomste loader i undersøgelsen var Stadium.dk og nogle elektronikbutikker, der skulle bruge over fem sekunder på at finde siden frem.
De hurtigste, DINsport, Merlin og Happii, holdt sig omkring to sekunder. Se flere tal i kolonnen til højre.
"En side bør højst være to sekunder om at blive vist. Er ventetiden længere, klikker brugerne mindre på siden eller forlader den, fordi de bliver utålmodige. Det giver en dårlig oplevelse for kunden og mindre omsætning i butikken," siger direktør Jesper Helbrandt fra Digicure.
En langsom loadtid kan også betyde noget i forhold til Googles indeksering af en hjemmeside.
Men butikkerne bør være mest bekymrede over, at langsom loadtid kan aflæses direkte i salgstallene.
Jesper Helbrandt henviser til forsøg hos Amazon, der viste, at en forbedring af svartiden med et 0,1 sekund giver en forbedring af omsætningen på en procent.
Se alle tallene fra den aktuelle og den to år gamle måling hos Digicure.
Den største og mest komplette oversigt over danske it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.
Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.
Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.
Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.