Fredagens aviser om IT

IBM vil låne penge til det offentlige. TDC Kabel TV venter kundefald efter prisstigninger. Telefonsamtaler skal være gratis. Europæiske telekæmper i tæt samarbejde. Erhvervslivet får den bedste offentlige net-service.

IBM vil låne penge til det offentlige

IBM er parat til at tilbyde leverandørfinansiering i forbindelse det offentliges IT-opgaver som følge af kommunesammenlægninger. Ved at lægge penge ud for det offentlige håber IBM at udfordre KMD på det milliardstore marked for offentlig it. Tesen er, at skal det store it-projekt køre fra dag ét, bliver det meget kostbart, og der kan komme problemer med at skaffe pengene, med mindre altså IBM lægger ud. (Børsen)

Telefonsamtaler skal være gratis

To af Europas største teleselskaber, Deutsche Telekom og France Telecom, forbereder sig på en fremtid, hvor det ikke længere er muligt eller nødvendigt at tjene penge på telefonsamtaler. Topchefer i de to selskaber vurdere, at det er virkeligheden om cirka ti år, og i stedet skal pengene tjenes via bredbånd og tilhørende tjenester. I Danmark tilslutter TDC's administrerende direktør, Henning Dyremose, sig til forudsigelsen. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

TDC Kabel TV venter kundefald efter prisstigninger

Ny prispolitik hos TDC Kabel TV ventes at betyde, at omkring 10.000 kunder opsiger deres aftale, oplyser administrerende direktør i teleselskabets kabel-afdeling, Niels Breining. TDC indfører de nye priser, fordi der nu er store udsving i priserne for det samme produkt, afhængig af hvornår aftalen er indgået. Knap 100.000 kunder kan få prisstigninger mellem 50 og 1.000 kroner om året, men næsten 10.000 kan se frem til et prisfald på op til 500 kr. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Europæiske telekæmper i tæt samarbejde

Deutsche Telekom og France Telecom vil samarbejde om udviklingen af fremtidens teletjenester. Udviklingshold fra de to selskaber er allerede begyndt samarbejdet, der ifølge teleselskaberne udelukkende kommer til at dreje sig om forskning, udvikling og innovation. Hvor tæt samarbejdet skal være, er ikke lagt endeligt fast endnu. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Erhvervslivet får den bedste offentlige net-service

Det offentlige Europas service til erhvervslivet er højere og bedre udviklet end betjeningen af den almindelige borger. Det konkluderer en undersøgelse fra EU-Kommissionen, som er lavet af Cap Gemini Ernst & Young. Danmark tager prisen foran Østrig, når der måles, hvor mange tjenester der er tilgængelige via nettet. (Berlingske Tidende)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere