Fremtidens huse skal måske printes og ikke bygges i traditionel forstand. Den hollandske arkitekt Janjaap Ruijssenaars fra arkitektfirmaet Universe Architecture har udviklet et koncept til et hus, hvor de enkelte dele skal fremstilles i en 3D-printer. Det såkaldte Landscape House minder om et Möbiusbånd - et objekt som kun består af én flade og én kant. Ideén var at bygge et endeløst hus.
Hele strukturen minder om et ottetal og huset er i to etager. De enkelte byggedele måler 6 x 9 meter. De skal skabes med den italienske 3D-printer D-Shape, der er udviklet af Enrico Dini. Det er en maskine, som bruger sand og et bindemiddel til at printe strukturer i et materiale, der minder om sandsten. De færdige objekter skulle være lige så hårde som marmor.
Men det er kun selve husets ramme, der skal printes. Konstruktionen skal senere fyldes med beton for at give den nødvendige stabilitet.
Landscape House bliver verdens første hus der er skabt i en 3D-printer og den første bygning skal stå færdig i 2014. Den samlede pris for huset anslås til mellem 30 og 40 millioner kroner.
Planen er, at det første Landscape House skal opføres ved den irske kyste, men arkitekten håber at man kan bygge 3D-printede huse i mange lande.
Flere andre projekter arbejder også med print af store strukturer. På MIT Media Lab har man udviklet den såkaldte Spiderbot, der kan hænges op i kabler og bruges til at printe en form til en hel bygning, der så kan fyldes med almindelig cement. Den kan også anvendes til at printe broer og andre meget store objekter.