Artikel top billede

Dansk it-firma i finalen i prestigefyldt europæisk konkurrence

Dansk virksomhed er netop nået finalen i stor europæisk prisuddelingsshow med mere end 15.000 deltagende virksomheder. Læs hvorfor ejeren jagter hæderen.

Den danske Kolding-virksomhed MindZet er i finalen i den såkaldte European Business Awards 2012/13, hvor internationale virksomheder bedømmes efter en række parametre som kvalitet, best practice og innovation i europæisk sammenhæng. 

Entrepreneur of the Year er kategorien, hvor MindZet, der er en Microsoft specialist- og konsulentvirksomhed, nærmere bestemt er blandt de sidste 10 finalister.

Vinderen bliver annonceret i Euripa Parlamentet i Brussels til april.

I finalen blandt 15.000 virksomheder

"Det er fantastisk, og at vi kan placere os blandt de 10 bedste virksomheder i Europa i en konkurrence, hvor 15. 000 virksomheder deltog i 1. runde, er for os et bevis på, at vi gør det rigtige" siger Morten Waltorp Knudsen, direktør, stifter og ejer af MindZet.

Virksomheden blev stiftet af Morten Waltorp Knudsen tilbage i 2003.

Microsoft-partneren skal i kategorien Entrepreneur of the Year konkurrere med et felt bestående af virksomheder fra store dele af Europa.

Virksomheden vil blandt andet også få kamp til stregen af den danske miljøvirksomhed Michael Henriksen Holding. 

Vælter sig i succes

Hvis man vil vinde prisen, skal man gå benhårdt efter den. 

Og det vil MindZet, der ikke er helt ubekendt med priser og nomineringer.

På hjemmesiden viser MindZet for eksempel stolt deres mange pokaler frem.

Siden 2005 har den været nomineret til eller vundet 20 forskellige priser.

"Jeg må nok indrømme, at jeg er lidt af et konkurrencemenneske. Men det er også med til at motivere os i virksomheden. De seneste fem år har vi for eksempel været i finalen i kundetilfredshed i Microsoft og vundet den to gange," siger Morten Waltorp Knudsen.

"I et marked med så mange virksomheder skal vi kunne differentiere os, og det er den gode historie og den gode oplevelse med til at gøre."

Opskriften på succes

Det er særligt kundetilfredsheden, der er central for stifteren.

"Jeg har altid gået med en drøm om at starte noget selv, for jeg havde en ide om at kunne gøre det endnu bedre på kundesiden. Det er lykkedes, fordi vi hele tiden har arbejdet struktureret med det," siger han. 

"Selvfølgelig vinder vi den. Nej, jeg er utrolig stolt, og vi er oppe imod nogle fantastiske spillere," siger han og følger op med opskriften på succes:

"Det at være entreprenør er at motivere andre mennesker med afsæt i en ide. Klimaks er, når ideen holder, og man kan se, at det lykkes," siger han.

Skal virksomheden sælges? 

Det er også noget af et udstillingsvindue, handler det bare om at få solgt virksomheden?

"Jeg vil ikke afvise, at virksomheden bliver solgt på et tidspunkt, da alle virksomheder jo principielt altid er til salg, hvis prisen og strukturen er rigtig," siger han og fortsætter:

"Vi er eksempelvis blevet kontaktet af investeringsfirmaer fra New York og Dubai. Men lige nu tænker vi ikke så meget over det, det er flatterende, men ind til videre har vi takket pænt nej tak."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere