Artikel top billede

Pizza-pusher: Derfor live-chatter vi med vores kunder

Mens de har noget i ovnen, chatter dansk fastfood-foretagende med kunderne.

Live-chat er måske ikke det første, du forbinder med at bestille mad på nettet.

Alligevel kan det vise sig at være en god idé, når madportalen Just-Eat tager imod madbestillinger fra pizzahungrende og til tider tømmermændsramte danskere.

"Vi kan se, at vi har mange brugere, der rent faktisk foretrækker at chatte i stedet for at ringe ind, som man traditionelt har gjort," forklarer Mads Eriksen, der er direktør for Just-Eat.

Naturligt skridt

At valget faldt på en løsning med live-chat med rigtige mennesker frem for en chat-robot, som man kender det fra Ikea, var nærliggende for madportalen.

"Hos os får vi mange spørgsmål ind, der er meget kundespecifikke og lige præcis møntet den enkelte kundes ordrer. Det kan vi ikke have en robot til at sidde og svare på," siger Mads Eriksen.

For cirka et halvt år siden valgte madportalen derfor som et led i betjeningen af kundernes spørgsmål at forsøge sig med livechat på hjemmesiden, og ifølge Mads Eriksen var det et helt naturligt skridt. 

"Når man nu alligevel sidder der og bruger det og har tasterne foran sig, er det jo oplagt, at man har mulighed for at skrive direkte til firmaet," fortæller han.

Samtidig understreger Just-Eats direktør, at chatten ikke er indført for at sløjfe telefonen.

"Vores telefon er stadigvæk det primære værktøj til at komme i kontakt med vores kundeservicecenter. Det er slet ikke sådan, at vi tænker på at lukke den ned," siger Mads Eriksen.

Her er udfordringerne ved live-chat i webshoppen

Det helt store spørgsmål ved indførelsen af live-chatten på just-eat.dk har handlet om, hvor længe kunderne er villige til at vente på svar.

"Vi har diskuteret internt (i Just-Eat, red.), hvorvidt man forventer at blive svaret hurtigere eller langsommere end ved en telefonforespørgsel," forklarer Mads Eriksen.

Han har en formodning om, at kunderne er villige til at vente længere på at få besvaret en chat-besked end et telefonopkald. 

"Det er noget, som vi er interesserede i at finde ud af, for vi skal gerne leve op til de forventninger, som kunderne har," siger Mads Eriksen.

Målet for Just-Eat er ifølge Mads Eriksen at kunne besvare beskederne inden for 50 sekunder. Der kan dog være visse tidspunkter, hvor det bliver svært at opretholde det mål.

"Indtil nu er det gået fint, men vi har kun kunnet måle det i år. Der vil altid være peak-hours, og det er noget, vi skal kigge lidt nærmere på," lyder det fra Mads Eriksen.

Læs også:

Bliv en god e-købmand: Sådan toptuner du din webshop

Sådan overlevede Just-Eat presset fra 100.000 tømmermandsramte danskere




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere