Artikel top billede

Sådan vil staten uddele 10 milliarder datasæt om året

Staten vil samle sin datadistribution i den Fællesoffentlige Datafordeler, som har et prisskilt på over 100 millioner kroner. Læs mere om statens visioner for data-distributionen af CPR, CVR og kort

Når danske virksomheder og myndigheder fremover skal bruge grunddata som borgernes CPR-numre, virksomhedernes CVR-numre og adresser skal det ske via den Fællesoffentlige Datafordeler.

Det lægger Digitaliseringsstyrelsen op til med et nyt udbud for etablering, drift, vedligeholdelse og videreudvikling af den Fællesoffentlige Datafordeler, som skal samle og samtidig afløse en lang række offentlige it-systemer, som tiden er ved at løbe fra.

"En fælles distributionsløsning forventes at kunne imødekomme brugernes behov for at hente grunddata nemt, hurtigt og pålideligt og med færrest mulige omkostninger," lyder det i styrelsens udbudsmateriale.

11 terabytes grunddata

Datamæssigt forventes det, at den Fællesoffentlige Datafordeler skal distribuere omkring 11 terabytes grunddata.

Mængden forventes at stige til 77 terabytes månedligt over de næste seks år.

Ligeledes vil der formentlig være omkring 134 millioner månedlige transaktioner af grunddata, men det antal forventes at stige til 800 millioner månedlige transaktioner i de næste seks år.

Det vil sige, at der i 2019 årligt vil være omkring 10 milliarder datadistributioner af Danmarks grunddata ifølge Digitaliseringsstyrelsens forudsigelser.

Kontraktværdi over 100 millioner

I sit udbud tilbyder styrelsen bygningen, driften, vedligeholdelsen og videreudviklingen af den Fællesoffentlige Datafordele.

Oveni i udbuddet angiver Digitaliseringsstyrelsen fire optioner, som leverandørerne kan byde på det.

Det drejer sig blandt andet om udvikling, udrulning og vedligeholdelse af CPR- og CVR-distribution på den Fællesoffentlige Datafordeler.

Kontraktsummen er angivet til at havne på et sted mellem 80 millioner kroner og 120 millioner kroner i de fire år, som kontrakten løber over. Dertil vil det være muligt at få forlænget kontrakten helt op til fire gange á 12 måneder.

På bar bund i komplekst system

Det store spænd på 40 millioner kroner har sine forklaringer, da det dels afhænger af leverandørernes tilslutning til optionerne, dels at udviklingsarbejdet foregår på et stort set ukendt territorium.

Digitaliseringsstyrelsen skriver da også direkte i sit udbud, at kontrakt om etablering, drift, vedligeholdelse og videreudvikling af den Fællesoffentlige Datafordeler udgør en kontrakt af særlig kompleks karakter.

"Dette gælder både i forhold til kontraktens tekniske elementer, men også i forhold til kontraktens juridiske og finansielle forhold," lyder det.

Derfor angiver styrelsen, at det dels ikke er muligt på forhånd at fastlægge kravene til blandt andet perfermance og sikkerhed uden solidt indblik ned i alle leverandørernes mulige tekniske løsninger.

"På den anden side, er det - i sagens natur - ikke muligt for leverandørerne, at fremkomme med tilbud på en løsning, førend de kender Digitaliseringsstyrelsens krav hertil," skriver Digitaliseringsstyrelsen.

Fristen for tilmelding til udbuddet udløber den 18. februar klokken 12.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere