Mens hovedparten af danskerne holder fri og slapper af 1. januar, er der gang i pizzaovne og stegepander på landets fastfood-restauranter. Det kan mærkes hos Just-Eat, der satte rekord med over 100.000 bestillinger på et døgn i Danmark.
Et lignende antal forsøgte sidste år også at dulme tømmermænd med fedt og friture leveret til hoveddøren, men dengang gik det galt - og på det mest travle tidspunkt ved spisetid blev Just-Eat og firmaets hostingselskab overmandet af den voldsomme interesse.
Hvad gjorde I anderledes i år?
"Rent teknisk har vi faktisk ikke gjort så meget anderledes ud over gøre det klart over for eksempelvis Solido, der hoster alle vores ting, hvilken volumen trafik, de skulle forvente, og hvilke belastninger vi forventede, at de kunne levere på de forskellige systemer," forklarer Søren Kruse Andersen, produktchef ved Just-Eat.
De såkaldte JCT-bokse, der står hos spisestederne og printer ordresedler ud, har også fået mindre serviceopdateringer i årets løb for at kunne klare større volumen.
Det skal have manuel fødselshjælp
Men det var ikke teknikken, der mindskede presset og forhindrede nedetid som sidste år, hvor kunderne gennemførte ordrer, men hvor ikke alle ordrer nåede frem til kokkene. Presset blev undgået med manuel knofedt.
"Vi har analyseret os frem til de 20-30 restauranter, der modtager allerflest ordrer, og så har customer care-konsulenter manuelt ført ordrerne igennem. Nogle af restauranterne kan få op til 200 ordrer i timen, og det er fysisk umuligt at printe 200 i timen, og så opstår situationer som sidste år," forklarer Søren Kruse Andersen.
Restauranterne har oplyst, hvor mange ordrer de praktisk muligt kan håndtere per time, gennemsnitlig 60, og når det antal er nået, får restauranten simpelthen ikke flere ordrer.
"Vi bliver nødt til at prioritere kunder frem for restauranterne, for det nytter ikke noget, at vi sender 200 ordrer videre, men at de sidste 100 kunder får en dårlig oplevelse".
Nu automatiserer vi
Men i fremtiden skal det manuelle supporthold erstattes af teknikken. For med en tilstedeværelse på flere store markeder, for eksempel England, skal madbestillingen via Just-Eat ikke være afhængig af manuel betjening.
"Inden 1. januar 2014 vil vi have tilføjet nogle smarte features på vores JCT-bokse, så restauranterne selv kan sætte loft på, hvor mange ordrer de kan håndtere på de forskellige dage - typisk i weekenden. Så sikrer vi, at der ikke sendes bestillinger videre, hvis der i forvejen ligger mange bestillinger eller ordrer i kø," forklarer Søren Kruse Andersen.
Just-Eat er til stede på mange andre markeder end det danske. I alt servicerede firmaet globalt over en halv million ordrer dagen efter nytårsaften.
På det voksende marked i England er dagen efter nytårsaften faktisk ikke årets travleste. Blandt briterne er der mere knald på bestillingerne på lørdage. Rekorden er pt. 250.000 måltider, og en almindelig lørdag kan derfor være tre gange så travl som den 1. januar i Danmark.