Artikel top billede

Skydespil ændrer hjemmeside efter skolemassakre

Computerspil sendte kunder til våbenbutikker.

Efter den tragiske massakre på skolen i Newton forsøger amerikanerne at finde forklaringer på morderens motiver og inspiration.

Som ved tidligere skolemord falder fokus også denne gang på computerspil. 

Det får nu spildistributøren EA til at ændre i sin markedsføring.

Helt konkret kunne man fra hjemmesiden, der markedsfører spillet Medal of Honor, finde aktive links og kække tekster, der lokkede nysgerrige spillere videre til butikker, der forhandlede rigtige udgaver af de våben, som spillerne kendte fra spillet. Links og tekst er nu fjernet. Det skriver BBC.

"Vi mener, at det var upassende og har derfor fjernet dem," siger en talsmand fra EA.

Det er dog stadig muligt at se logoer for de 14 våbenfirmaer hos EA.

Men det er Call of Dutys skyld

Allerede et par dage efter massakren fik et andet computerspil en del af skylden for drabene.

Det blev påpeget, at galningen Adam Lanza havde en forkærlighed for spillet Call of Duty.

Ikke mindst våben-industriens organisation National Rifle Association (NRA), der selv er blevet bebrejdet for drabene, har forsøgt at placere noget af skylden hos voldsomme computerspil.

"Der findes desværre en afstumpet, korrupt og korrumperende industri i dette land, der sælger vold til befolkningen," lyder svadaen fra NRA-talsmand Wayne LaPierre, der tidligere er blevet citeret for at sige, at det eneste, der kan stoppe en ond mand med et våben, er en god mand med et våben.

LÆS OGSÅ: Amerikanske soldater straffet for at hjælpe med udvikling af computerspil




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere